Miért seed-el a torrent kliensem csak ritkán és töredék upload sebességgel?
Egyszerű tűzfal app-om van, többféle módon állítottam, de nem segített. Évek óta ez a helyzet, de nem próbáltam intenzíven eddig utánanézni, mi lehet az oka, mert korábban csak publikus torrent trackereket hasnzáltam.
Aktív módban vagyok, ezt a korábbi torrent kliensem is jelzi, hogy ha a tűzfalamon kinyitom a kliensben megadott port számot befelé, akkor a kliensem jelzik, hogy open, tehát nyitott, ez az aktív mód, tudtommal. Ha kiveszem a szabályt a tűzfalból, akkor closed-nek, zárt-nak érzékeli, tudtomma lez a passzív mód. De se aktív módban, se passzív módban ne mjavult a seed-elés problémám, pedig publikus trackerekről időnként sokak által seed-elt és leech-elt torentet is letöltöttem már, és beálltam velük seed-elni...
Olvastam már olyan javaslatot is valahol, hogy esetleg segít a megoldásban, ha az eggyel nagyobb port-ot is megnyitom befelé a tűzfalon, pl a 54545-ön (tegyük fel, ez van megadva a torrent kliensben is) kívül az 54546-ot is engedtem befelé a tűzfalon. De ez sem oldotta meg a seed-probláémámat...
Sőt, a napokban cseréltem torrent klienst (előttem teljesen uninstalláltam a zelőző klienst), de ez se oldotta meg a problémát, pedig qbittorrent-re cseréltem, amiről korábban is hallottam már jókat.
Egyébként nem windows-t hanem linux-ot hasnzálok, ha ez számít valamit.
Egészen jó az upload sebességem is, de jó, ha néha -a seed-elési idő max 10%-ában- annak tized sebességével seed-el, MINDEN ESETBEN, bárki is a leech-elő peer... És ez a helyzet a lehető legjobb volt eddig, mgépedig olyan esetben, amikor kb 30-40 seed-elő volt, és kb ennyi leecher is! Ha ennél kevesebb a leecher, akkor van úgy, hogy órákon, sőt, napokon át egyáltalán nem seed-elődik, tehát 0 Kb/s a seed-elés (az upload) sebessége, azaz nincs seed-elés, csak bent állok seed-ben ilyenkor.
Nem értek különösebben a kliensekhez, nem tudom pl, hogy mi az a DHT, vagy micsoda, de az alap beállításokat értem. Általában 3 upload szálat (slot-ot) állítok be, nem korlátozom, vagy csak minimálisan korlátozom az upload és download sebességemet.
Mi lehet a probléma oka és hogyan lehet megoldani?
Még annyit, hogy a szabály és zónaszerkesztőben ha speciális nézetre váltasz ott láthatod mit konfigurál automatikusan, gondolom nem véletlenül:
Tökéletesen ezekre gondoltam, ahogyan megválaszoltad, de komolyan! Nagyon sézpen köszönöm az újabb válaszaidat is! :)
Az utóbbi kiegészítésedhez annyit: nem tudom, ez egy tűzfal app-ból való screenshot? Tök jó részletes. :) Én csupán minimalisztikus tűzfalat használok, az egyik legelterjedtebb linuxon az ufw, ill grafikus változata a gufw. (Régebben, amikor még windows-oztam, Comodo-t használtam, az is elég részletes egyébként, még free verzióban is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!