Szerintetek létezik olyan, hogy pénzért feltörnek facebook fiókokat?
Attól függ, mit jelent az, hogy "feltörnek"...
Szóval egyébként persze, van az a pénz. De nem hiszem, hogy valaki ezért sokat fizetne, mert amit én el tudok képzelni indokként:
- valós titkos adat megszerzése
Senki nem olyan idióta, hogy valódi titkos információkat tároljon facebookon, legalábbis aki banknál, állami szervnél stb. dolgozik, az biztos nem.
Bűnözők talán használják néha, de a legtöbb kormány megoldja, hogy legyen hozzáférése a facebook-adatbázisokhoz, ha pl terrorfenyegetettség van, így nekik nem kell feltörni. Dilettáns piti bűnözők meg sokszor a nyilvános adatlapjukra raknak ki adatokat, azt megint csak akárki megnézheti, több idióta már le is bukott így.
- apróbb személyes titkok megszerzése
Pl.: ex-barát/-nő vagy "vicces" haver akar kiszúrni veled. Nos, ők rendszerint ismernek és végigpróbálnak néhány jelszót. Van a neten lista a világon leggyakrabban használt jelszavakról (123456, apple, codecode, ferrari stb.), ezekhez hozzáveheti még a kutyád nevét, vagy esetleg ismeri amúgy is a jelszavaidat.
Szerintem ez nem feltörés, hanem az illető ostobasága. És megint csak nem fizet érte senki. Ha valaki nagyon bosszúvágyó, de a fenti művelethez is ostoba, az talán, de akkor az tényleg hülye.
Szóval szerintem a válasz:
Elvileg IGEN, gyakorlatilag NEM!
megj.: én is jutottam már be valaki kóddal védett profiljába. Természetesen nem aljas szándékkal és semmilyen értékes adatot nem szereztem meg, csak azért írom, hogy lásd: tényleg egyszerű hétköznapi emberek adatait megszerezni. Többségük ezeket eleve ki is teregeti, fűnek-fának megadja.
Ott nem is lehet pénzt tartani, mert az nem is igazi fiók, ilyen hülyeséget hogy is lehet kérdezni?
Tedd az asztalfiókba, vagy a spájzba egy befőttes üvegbe.
Ott nem találják meg.
pénzért feltörnek facebook fiókokat?
Ha üveggyöngyöt tartasz egy fiókban, azért is feltörhetik.
Olyan is létezik.
Mit nem lehet ezen érteni?
87N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!