Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Jogilag mennyire szabályos az...

Jogilag mennyire szabályos az hogy? (többi lenn)

Figyelt kérdés
... én regisztráltam egy oldalra, és a visszaigazoló e-mailban megkaptam a felhasználónevemet, és alatta pedig a jelszavamat, teljesen nyíltan kiírva. Ugyebár ennek, valamilyen adatbázisba kellene tárolódni elvileg, (máramennyire titkosítva) amit az oldal üzemeltetőjének sem szabadna tudnia/látnia. De ennyi erővel automatikusan ez az e-mail, nem csak nekem jöhet, hanem mellette még megkaphatja olyan ember is aki evvel visszaélhet, így jelszavakat szerezhet meg.(például aki nem mindenhova használ másik jelszót) Vagy ez nem így van?
2012. okt. 30. 02:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Onnantól, hogy te megosztasz velük egy jelszót, akármit csinálhatnak vele. Az már a te bajod, ha ugyanazt használod mindenhova.
2012. okt. 30. 03:36
 2/4 anonim ***** válasza:

Az oldal üzemeletetője sem mindig lássa a jelszavadat. Ez az adatbázistól függ. Ő csak meg tudja változtatni a jelszavadat.

Ha te, más helyeken is azt használod, arról tényleg nem ő tehet. Ez nem megfigyelés, kémlelés, amit mások csinálnak.

Viszont, ha ez, nem tetszik, akkor használhatsz mást. Jogilag ez nem ütközik semmibe sem.

2012. okt. 30. 07:34
 3/4 A kérdező kommentje:

"

montihun válasza:

Onnantól, hogy te megosztasz velük egy jelszót, akármit csinálhatnak vele. Az már a te bajod, ha ugyanazt használod mindenhova. "

Hát azért csak nem csinálhat vele akármit. Nem tudom te mennyire örülnél, ha valamelyik közösségi portál, vagy e-mail szolgáltatód, otp-sek, csak úgy kiadná a jelszavad illetékteleneknek, és ők olyan dolgokat csinálnának vele amiknek te lehet nem nagyon örülnél...

2012. okt. 30. 13:34
 4/4 anonim ***** válasza:

Jó akkor jelentsd fel, meg rágódj rajta.

Technikailag mondtam, hogy azt csinál a karaktersorozattal, amit a formmal elküldesz, amit akar. Akár ha kódoltan tárolja a jelszót, de bénán programozza a siteot akkor is megszerezhetik illetéktelenek.

2012. okt. 30. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!