Mi történt a Windows XP-vel?
Sziasztok!
Az éjszaka úgy látszik, járt nálam a technika ördöge. Éjfél körül, amikor kikapcsoltam a gépet, minden normális volt, semmi hibaüzenet, gond nélkül kikapcsolt a gép, mint ahogy szokott mindig is. Most, viszont, ahogy bekapcsoltam, a windows (S.P.2-es) alig tudott lábra állni. Amikor a bejelentkezéshez írtam volna be a jelszót, elfogadta, de nem tudta betölteni a személyes beállításokat, a bejelentkező képernyőnél lefagyott. Hagytam neki időt, de 5 percig semmi változás nem történt, újraindítottam. Ezután pedig a jelszót hiába írtam be, nem lépett tovább, kérte újra a jelszót (nem, nem gépeltem el, kipróbáltam, hogy direkt mást írtam be, akkor rögtön kérdezte, hogy "Elfelejtette a jelszavát?"). Simán visszaugrott oda, hogy írjam be a jelszót. Újraindítottam. Most a jelszót elfogadta, elkezdte betölteni a beállításokat. A hátteret meglátva ledöbbentem, hogy itt bajok lehetnek: az alap XP háttér volt. Start menüt, ikonokat nem sikerült betöltenie, bal felső sarokban írta, hogy személyes beállítások betöltése, az Outlook betöltése közben leállt az egész megint... Újraindítás. Végre sikerült betöltenie a Windows-nak, de minden olyan állapotban van, mintha friss telepítésű lenne a Windows.
Programok, képek, videók, dokumentumok megvannak, semmi sem veszett el szerencsére. Csak a windows teljesen alaphelyzetbe állt. A Mozilla "elfelejtette" az összes eddigi böngészési előzményt, a könyvtárban mától kezdődik a napló. Az összes könyvjelzőm eltűnt. A Total Commander színbeállítása is az alapra változott. Az asztal képe is a zöld domb lett, a start menü a klasszikus nézetről átváltott az XP alapbeállítására. A kérdésem, hogy ez miért történt, mitől történhetett? Nem veszett el semmi, csak meglepett a dolog.
Valami hiba történhetett, és a Windows visszaállította magát egy korábbi időpontra (vannak ún. rendszer-visszaállítási pontok, amelyek bizonyos programok telepítése közben jönnek létre, és az egyikre ment vissza).
Szerintem ez lehet esetleg a magyarázat, de nem tudom biztosra.
Valami hasonlóra gondoltam én is, de tegnap nem telepítettem fel semmilyen programot, és a fent lévők sem frissítették magukat, nem kiabáltak, hogy van frissebb verzió, szedjem már le. Mondjuk egy valami eltűnt, az msn :D.
Mondjuk tegnap msn-en küldtek egy csomagolt fájlt (22 MB), ami meglehetősen lassan vánszorgott át (majdnem 3 óra, de mivel beszélgettünk, nem siettünk sehová, nem érdekelt minket :D). Aztán mikor a küldés befejeződött, a küldőnél azt írta ki, hogy elküldve, nálam azt, hogy megszakítva. Mellesleg a fájl meg eltűnt a hipertérben, mert a gépen nem találtam sem én, sem a kereső :D. Nem tudom, ez összefüggésbe hozható-e a dologgal, mert az msn szokott hasonlókat csinálni, a windows-tól meg bármi kitelik :D
XP SP2 helyett használd az SP3-at.
Töltsd le, írd ki CD-re és telepítsd.
Érdekes, nálam is volt valami, pedig elméletben teljes körű védelem van rajta. Tegnap elkezdte betölteni a Windows XP SP3-t, de újraindult és felajánlotta a Csökkentett módot. Normál módban inditottam, betöltötte, azóta is fut rendesen.
El tudom képzelni, hogy a Microsoft frissitések valamelyike okozhatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!