Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Telefonlehallgatásnál ez hogy...

Telefonlehallgatásnál ez hogy van?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy akármilyen telefont le lehet hallgatni, elég, hogy az akksi bennelegyen. Egyszer egy filmben láttam, hogy úgy mutatták be a poloskát, hogy közelítette a hangszóróhoz, és az elkezdte azt a jellegzetes "zavart". A kérdésem az lenne, ez a valóságban működik? Tehát ha a hangszóróm előtt tartom a telefonomat, bezavarja lehallgatás esetén?
2011. dec. 20. 22:49
 1/9 anonim ***** válasza:

"úgy mutatták be a poloskát, hogy közelítette a hangszóróhoz, és az elkezdte azt a jellegzetes "zavart". "

Tessék?

2011. dec. 20. 22:55
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem tom hogy mondjam mit csinál...próbáld ki:tedd a telefonod egy hangfal elé, és hívd fel. Olyan fura hangot fog adni.
2011. dec. 20. 23:03
 3/9 A kérdező kommentje:

https://www.youtube.com/watch?v=R0O1_FYzbjw

Ezt próbáltam leírni, talán így érthetőbb.

2011. dec. 20. 23:05
 4/9 Gugu Gabor ***** válasza:

Ez egy interferencia ami a hangszóró gyűjt be. Ez gyakorlatilag a kommunikáció a telefonod és az átjátszó torony között. Szóval ez a zavar nem a telefonodat zavarja hanem a hangszóródat.

Amit a filmben láthattál az arról szólt hogy a poloskát közelítették a hangszóróhoz mivel az is rádión továbbította a jelet (mint a mobilod) ugyan úgy hallatszott az interferencia mintha a mobilod komunikált volna az átjátszóval.

Ha a telefon beszélgetéseidet akarják lehallgatni akkor a rendőrség NBH stb nem misztikus módszerekkel fog a telefonodra kapcsolódni hanem egyszerűen besétálnak pld a vodafonehoz és ennyi.

2011. dec. 20. 23:19
 5/9 A kérdező kommentje:
Értem én mi volt a filmben, csak hülyén írtam le. Na de arra gondolok, hogy akárki, ha hallgatja, akkor is fellép ez az interferencia ? Elvége, hogy továbbítsa a mikrofont jeleit, akkor is kommunikálnia kell az adótoronnyal, nem ? Esetleg valami más módszer, hogy lássam, ha lehallgatják? De ha valaki megakadályozást is tud, ne fogja vissza magát...:D
2011. dec. 20. 23:41
 6/9 anonim ***** válasza:

"Tudom, hogy akármilyen telefont le lehet hallgatni, elég, hogy az akksi bennelegyen"

Ez pont nem igaz.

2011. dec. 21. 00:46
 7/9 anonim ***** válasza:

nem érted?

A telefonálás nem egy madzag, amire rápakolnak extra dolgokat.

magánál a szolgáltatónál rögzítik a hívásaidat, akiket igénybe veszel minden hívásnál, nem pedig a telefonban!

amúgy meg a Nemzetbiztonsági hivatal mindig akárkit akármikor lehallgathat, és a pontos tartózkodási helyét is tudják annak az illetőnek.

Ezért van az, hogy mobiltelefonon senki sem jelent be bombát. 10 percen belül ugyanis elkapják.

2011. dec. 21. 00:51
 8/9 anonim ***** válasza:

Előzőnél a pont.

A kérdezőnek meg gőze sincs a digitális távközlésről. Te azt gondolod, hogy valami hangoló cuccban ülnek az ügynökök egy furgonban és a sok légköri zavar között egyszer csak bejön a Kossuth rádió helyett a te hívásod és ezt te még észreveszed?

Először is digitális átvitel van aminek elég diszkrét értékei vannak tehát nem egy hangoló tekercset kell tekergetni, hogy dekódolj egy jelfolyamot. Másodszor: ciphering. A teljes rádiós interfész titkosítva van. A mobilod, a torony és a BSC között. Feltörhetetlen algoritmus nincs, de a Magyarországon használatos ciphering-et elég nehéz lenne feltörni, te nem tudsz pajtában olyan sufni áramkört építeni ami képes erre.

Amit filmben látsz azt nem kellene készpénznek venni, nézd meg, szórakozz jól és... ... felejtsd el!

2011. dec. 21. 01:01
 9/9 A kérdező kommentje:
És cinkelés nélkül nem lehetne válaszolni? Egyébként meg lehet fogalmam nincs a távközlésről, de értő olvasás: nem azt kérdeztem, hogy a szolgáltatótól lekérdezhetőek-e a rögzített hívásaim, se azt, hogy a telefon helye meghatározható-e. Akkor leírom mégegyszer, hogy tiszta legyen: azt hogyan tudom megnézni, hogy a telefonom éppen továbbítja-e, amit éppen "hall"? Van ennek valami árulkodó jele? A kérdést meg nem filmekre alapoztam, csak azt írtam le, hogy szemléltessem. Nem beszéltem furgonokról meg sufnikról, meg stb., csak hogy ilyenkor is jelentkezik-e az interferencia. És nem olyan lehallgatásra gondolok, hogy valaki "lóg a vezetéken", vagy a rádióhullámokat fogja. Máshol azt írják, hogy ahogyan szgépen kártékony programmal a tudtomon kívül láthatja a webkamerám képét, ez telefonon ugyanúgy működik. Erre gondoltam, ezt ki lehet-e szűrni.
2011. dec. 21. 02:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!