Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mennyi vírust észlel a vírusir...

Tamasoft kérdése:

Mennyi vírust észlel a vírusirtótok? Ugyanazokat a kártevőket észleli, vagy mindig mást?

Figyelt kérdés
Mondjuk havonta. Főleg a netezés közben érkező vírusok száma érdekelne.
2011. dec. 6. 21:52
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
AVG 2012 van a gépen, egy 64 bites Windows 7 mellett. Nem panaszkodtam rá még sosem. Maximálisan teszi a dolgát. Amúgy az előző válaszolóknak igaza van, az a felhasználó, aki "kattintgat minden sz*rra", nem való a gép elé. Ezeket a legtutibb vírusirtó sem védi meg. Tudni kell ésszel internetezni. Szoktam torrent -ezni, és ami meglepő, pont a "zárt", regisztrálós oldalból jöttek be a szépségek folyamatosan. Amúgy csak a nyomkövető sütik szoktak lenni azok, amiket a vírusirtó le tud vadászni egy keresés alkalmával. Ami meg úgy böngészés közben jönne be, azt ez egyből letiltja. Nem mondanám, hogy havonta, de mondjuk 2-3 havonta beleütközöm egybe. Volt, hogy a Google képkeresésnél akadtam bele egy trójaiba, amikor rámentem a képre.
2011. dec. 10. 20:01
 12/25 anonim ***** válasza:
nekem az elmúlt 3 évben semmit! 1-2 szer adwaret blokkolt,de az nem vészes, nem kell minden ismeretlen linkre rámenni és nem lesz semmi. meg nem kell minden ismeretlen programot letölteni amire nincs is szükséged.
2011. dec. 10. 22:34
 13/25 anonim ***** válasza:
Augusztusban vettem féláron. kedvezménnyel az Eset Smart Security5-öt, előtte Avastom volt. Azzal kezdte, hogy nagytakarított, egy trójait és egy férget talált, bezárta a karanténba. Azóta semmi.
2011. dec. 10. 23:49
 14/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! A kezek mennek!
2011. dec. 12. 15:29
 15/25 anonim ***** válasza:

Új op, 4 napja. Most kerestem hozzá vírusírtót. Nod 32 telepítettem.

Még nem végzett de rengeteget talált. Le se merem írni mennyit mutat.

Nem szokásom minden " szarra " kattanni.

Ismeretlen tárgyú / és személytől meg se nyitom.

Akkor honnan?

2012. jan. 6. 15:22
 16/25 anonim ***** válasza:
Nem taknyolt, buhera rendszerről van szó?
2012. jan. 6. 20:05
 17/25 anonim ***** válasza:

( Én délután 15.22. írtam. este 20.05. válaszra ).

Ha tőlem kérdezted, remélem nem az. Számítógép, laptopokat is árulnak a műszaki boltba. Ott rendeltem meg, ahol vettük jó 2 éve a gépet. Ha kér a vásárló, rendelnek neki.. Ott bontotta fel az eladó előttem. Megnézte van e rajta karc.

( legalábbis erre hivatkozott. mondjuk van benne valami, nem ám hazaviszem, a körmömmel megsértem pl, és visszaviszem : Sérült a cd, cserét kérek. én is kibontanám, utána nincs reklamáció ).

Tény átvillant a fejemen, attól még lehetett a cd - n is 1 rakat vírus. Saláta vírusnak neveztem el, amiket talált :D.

Úgy néz ki mindet karanténba tett. Volt amit nekem kellett törölni.

A windows.old - ból is egy csomót kitöröltem a hely miatt.

Mert a tájékoztatóba az volt, hogy amit fölösnek talál, az minden oda kerül.

Az előző opot is oda tette.

2012. jan. 6. 20:50
 18/25 anonim ***** válasza:
Hm... eredeti a DVD? Tehát kaptál hologramos matricát, rendesen dobozos, nem ilyen össze-vissza másolt kiadás? Azon nem lehet vírus, lehet, hogy a régi op. rendszerből szabadult át valami.
2012. jan. 7. 11:26
 19/25 anonim ***** válasza:

Köszi a választ.

Igen van rajta egy " osztott matrica ". Az egyik keskenyebb csíkot ragasszam fel a gépre. Az van ráírva. Másikon a sorszám volt....

A régiből " szabadult " rá, az nem zárható ki. Ugyanis távsegítséggel belenyúltak, és állitólag sok vírúst találtak akkor is.

Ezek szerint azért feküdt ki totál az előző op rendszer...

Tegnap végig nézte a nod, és azért ma is elindítottam. És bizony 4 db - ot talált.

A karanténba lévőket engedéjezi a törlésüket, azt hiszem neki veselkedem, és törlöm. Szerintem nincs olyan benne ami kell, nem fog hiányozni.

Sőt ez a win 7, C- re lett telepítve, és a D - n is van egy op az a vista. Azt is törlöm minden program data - filessel együtt.

Remélem nem használja a win 7 a vista dolgait. Semmi közük egymáshoz, azt gondolom. Meg hát 2 külön meghajtón vannak.

Minden mappát megtaláltam a telepítés után. Ami meg " eltünt " az a " windows.oldba van. Onnan már az előző xp a lomtárba van, véglegesre vár..

Jó sokat írtam, ami tünhet feleslegesnek is..

2012. jan. 7. 14:43
 20/25 anonim ***** válasza:

Várj, szóval egy partíción van XP és a 7 is? Szerintem formázd le, és telepítsd tisztán a 7 -et, ha az XP nem kell. Az, hogy a Vista ott van egy másik partíción, az nem probléma; de egy partíción ne legyen két rendszer. Ha netán újratelepítésre szánod el magad (én márpedig ajánlom, főleg így, hogy eredeti a Windows 7 -ed), ajánlom az AVG 2012 kipróbálását, mint vírusirtó megoldás. Véleményem szerint ez a legjobb, és nekem eddig az öt év alatt egyik verziója sem hagyta, hogy a gépen kedvükre rohangáljanak a vírusok. Ha telepíted mellé mondjuk a SuperAntiSpyware -t (ami egy ingyenes változattal is rendelkező, kémprogramirtó), akkor még jobb, mivel tökéletes kiegészítő védelemként szolgálhat, feltéve, hogy lefuttatod mondjuk havonta. Nem akadnak össze, a SuperAntiSpyware ingyenes változatának nincs valós idejű védelme, legalábbis az ingyenesnek nem.

Az AVG -t itt érheted el, szintén ingyenes, otthoni változatként: [link]

Ez pedig a SuperAntiSpyware honlapja (ezt amúgy bármilyen vírusirtó mellé telepítheted, bajod nem lesz tőle): [link]

Remélem, segítettem. :)

2012. jan. 8. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!