Szerintetek mennyire jó az Eset Smart Security?
Kezdetben nekem is jó tapasztalataim voltak vele, aztán viszont elkezdte lassítani a gépet, és a netet is - kikapcsolt ESS tűzfallal minden hasított, így a gond forrása egyértelmű volt. Mikor választanom kellett, hogy vagy ESS, vagy normális, emberi sebességű torrentezés, egyértelmű, hogy nem az Esetet választottam. Semmi olyat nem talált a gépen, amiről ne tudtam volna Avast alatt - alvó vírusok tömörített állományokban, amiket az előző 10 ugyanúgy megtalált -, így ment vissza az 5 éve jól bevált páros.
Egyébként csere előtt futtattál Avast teljes keresést?
Nem rossz, ha van mellette még valami spy kergető is.
De szerintem a Comodo tűzfal + Avira antivírus + Malwarebytes Antimalware hármas jobb.
Nekem valódi licenszkódos ESET-em van, már három éve. Mert valós idejű, teljes körű védelem, nem tűr meg maga mellett más virusirtót. Első lépésben állítsd be Hozzáértő módra, aztán Beállítások. A virus- és kémprogram védelem, webvédelem, fájlrendszer és dokumentum védelem van, ha megnyitod ezeket sorban, ott a Konfigurálás. Jelölj be mindent, ami nem lassítja a gépedet. A Kiterjesztett heurisztika különösen fontos. Aztán ha van leveleződ, akkor azt is be tudod állítani, beleépül az email-szűrő. Végül a Tűzfal. Állítsd be Interaktív módra, aztán menj fel a netre és nyisd meg a böngészőket, levelezőket, magát a netet, mindent amit ki akarsz engedni a netre. Kérdezni fog, meg is tudja jegyezni ezeket. Utána állítsd át Automatikus szűrésre. Többé nem fogja lassítani a netedet.
Egyébként itt az Útmutató és a Kézikönyv.
ESET NOD32 Antivirus használom csak, és Malwarebytes írtót.
Nem volt semmi gond eddig, mindig előre jelez ha szemét oldalra tévedek :D
és persze a windowst is naponta, vis amikor új frissítések jönnek felteszem.
Aki nem látogat meg minden percen Warez letöltő oldalakat, meg vírusoktól hemzsegő XXX oldalakat, annak a NOD32 tökéletesen megfelel!
Haver szerint, a legjobb vírusirtó szoftver maga a felhasználó, ő nem is használ semmilyen víruskereső szoftvert. Egyszerűen ésszel netezik. Mégsem panaszkodik sose, hogy belassult, bedilizett a gépe, 1 Windows telepítéssel több mint egy évig is elvan. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!