Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Most virusos a gépem? Kérlek!

Most virusos a gépem? Kérlek!

Figyelt kérdés
Nézegettem az oldalakat,rámentem egyre,és az avast 5x jelzett egymásután más oldalakra (redirectelte).Utána kikapcsolt az avast,nem jelzett tobbet ujra kellett inditsam.A Mozillát persze gyorsan lecsuktam.A virus Valami JS Redirect trojan volt.Most virus van a gépemen?
2011. jún. 17. 12:17
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Inkább kérdezd a víruskeresődet.
2011. jún. 17. 12:36
 2/19 A kérdező kommentje:
Ok,most megy a keresés,de ez milyen virus?
2011. jún. 17. 12:39
 3/19 anonim ***** válasza:
Ha 3 órán belül fölrobban a gép, akkor télleg vírusos :D de ha nem akkor nem vírusos...
2011. jún. 17. 12:41
 4/19 anonim ***** válasza:

Ez a vírus nyit egy hátsókaput a gépedre, elég gyanús, hogy a vírusirtó meghalt. Lehet hiába ellenőrzöd, ha akkor került fel amikor ki volt lőve a vírusirtó, akkor bármi megeshet.

Így jártál, az esélye, hogy valaki lefigyel minimális, de én nem nézném meg a bakszámlám egy ilyen eset után. Máskor mondjuk dobj fel a gépre egy tűzfalat aktív módban, és ha rákérdez valamire, és gyanús, akkor tiltod. A vírusírók közel se ismernek fel minden vírust, csak a gyakrabban előfordulókat.

2011. jún. 17. 12:47
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
A nevéből arra következtetek, hogy JavaScript-es vírus, a redirect átirányítást jelent. Gondolom be akart nyitni egy másik oldalt, amin van a többi vírus amit letölthetsz, ha nem tölöttél le semmit, akkor szerintem nem vagy megfertőzve az írtódat frissítsd. Nézd át vele a gépet. Valamint ajánlom figylemedbe a SpyWare Terminator progit. Töltsd le, telepítsd fel, futtasd le. Hátha talál valamit.
2011. jún. 17. 13:42
 6/19 A kérdező kommentje:
Koszi a gyors válaszokat,tuzfalam ZoneAlarm van,Avast nem talált semmit a gépen.
2011. jún. 17. 13:50
 7/19 anonim ***** válasza:

Nem szabadott volna kikapcsolnia az avast!-nak.... Nem ijesztésből mondom, de valamit nem ismert fel és az bemászott a gépbe!

Az avast!-ot nem (sem) szabad alapbeállítások mellett használni. A Viselkedés védelem Kérdez módban megfoghatta volna. De az AutoSandbox (automatikus zárt környezet) is.

Ugye a 6-os verziót használod?

Amit javaslok:

A Malwarebytes' Anti-Malware programot kéne letölteni. A gépet csökkentett módban kéne indítani (boot alatt, de még a legelején F8 nyomogatás sűrűn), és akkor a Malwarebytes'-t frissíteni és teljes vizsgálatot végrehajtatni vele, majd amit talál, azt kidobatni. És reménykedni, hogy rendszerfájlt nem töröl. Majd újraindítani a gépet normál módban.

2011. jún. 17. 14:30
 8/19 A kérdező kommentje:
Igen,a legfrissebb avast van,de most nagyon beszartam,mert nem teljesen az én gépem,és ha elbaszódott akkor...Nem is tudom mi lesz...
2011. jún. 17. 14:57
 9/19 anonim ***** válasza:

Futtattad a Malwarebytes'-t?

Ha félsz a csökkentett módtól, akkor ne úgy, de FUSSON!!

És ha a vizsgálat végén újraindítást kér, indítsd újra a gépet!

A vizsgálat előtt pedig fontos a frissítés!

2011. jún. 17. 15:34
 10/19 anonim ***** válasza:
Eset Online Scanner. Ha nem talál semmit,akkor nincs vírus. Utána Avast uninstall,ESS install. :)))) Volt vírus,nincs vírus.:D
2011. jún. 17. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!