Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mit csinálja ezzel a vírussal?

Mit csinálja ezzel a vírussal?

Figyelt kérdés

Avg van fenn a gépemen és szintem minden program közé beásta magát egy vírus törölnöm kellett pl.: az office-t

win32/tanatos nevü vírus

Úgy ahogy le is tudja szedni a vírusirtó program csak a system32 mappában pl.:a rundll32, taskmgr.exe stb. és hasonlókból nem tudja kiszedni és állandóan javítja karanténba teszi de nem segít újra meg újra megjelenik a vírus

Ha törlöm a system32 mappa teljes tartalmás és felmegyek windows update oldalra akkor ha frissítem az xp-t kijavítja nekem ezt a problémát és újrarakja nekem a mappát vagy újra kell tennem a rendszert?

Köszönöm a válaszokat!

2010. dec. 4. 13:40
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha nagyon vakmerő lennék, akkor a következőt csinálnám:

1. Adatmentés

2. Rendszer-visszaállítás kikapcsolása

3. Ráeresztenék valami agresszív vírusirtót, ami nem javítja a fájlt, hanem törli, pl. avast! boot-idejű keresés (csak 32biten)

4. Telepítő CD behelyezése, javítótelepítés, elvileg pótolja a kitörölt rendszerfájlokat

De ismétlem, én ezt csak akkor csinálnám végig, ha nagyon vakmerő lennék, és persze előtte adatmentés!

Bár ennél talán a format c is jobb, tehát várj többi válaszra. ;)

2010. dec. 4. 14:03
 2/8 anonim ***** válasza:

Próbáld meg Online Scannerrel, ez leszedi. De a system32 maga a Windows, ha abból törölsz, akkor meghal az operációs rendszered.

[link]

2010. dec. 4. 16:34
 3/8 A kérdező kommentje:

a törlést egyébként a vírusírtó csinálja?

ez a vírus hibája?

érdekes módon a vírusirtó önmagát is fertőzöttnek észlelte és törölte. ebből az lett hogy már a programot se tudom megnyitni

2010. dec. 4. 16:59
 4/8 anonim ***** válasza:
Hát ilyet még nem láttam, akkor ez minden volt, csak nem valódi vírusirtó. A valódi azonnal jelzi a fertőzést (vörös betűkkel, kis ablakban a Tálca jobb sarkából). Jelzi, hogy a fájlt megtisztitotta és a trójait vagy férget karanténba zárta. Rendszerfájlokat soha nem zár karanténba. ESET Smart Security (valódi) van a gépemen, de csak pentdrive-on fogott fertőzést, a netről be se jut, a tűzfala nem engedi.
2010. dec. 5. 00:22
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilyen az avg-vel, de annyira súlyos volt a helyzet, hogy be sem lehetett lépni egyetlen fiókba sem, így csak az újrahúzás segített. Utána még egy ideig evg-t használtam, ami egyáltalán nem találta meg a trójait, csak jelezte, hogy kikapcsolt. Így váltottam avastra!
2010. dec. 5. 11:09
 6/8 anonim ***** válasza:
Régebben a Spyware Terminatort használtam és ZoneAlarm volt a tűzfal. Még az ingyenes Spyware T. se tett ilyet, rendszeresen frissitette magát és nem zárta karanténba a rendszerfájlt, csak megtisztitotta. Ja és akkor is én voltam az oka, letöltöttem valamit, amit nem kellett volna és hiába tiltakozott a tűzfal, nem törődtem vele. Én a helyedben újratenném ezt a Windows-t.
2010. dec. 5. 14:44
 7/8 A kérdező kommentje:
Az AVG-nek van tűzfala? vagy a windows tűzfal elég?
2010. dec. 5. 19:00
 8/8 anonim ***** válasza:
Windows tűzfal XP-ben nulla, Windows7-ben jobb, de használj inkább más tűzfalat.
2010. dec. 6. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!