Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » WPA2 feltörése mennyi idő?Több...

WPA2 feltörése mennyi idő?Többi lennt.

Figyelt kérdés
WPA2 AES 11 karakter, kisbetűk , nagybetük , számok , speciális karakterek esetén.
febr. 3. 15:28
 1/3 anonim ***** válasza:
72%

Valószínűleg nem éled meg:

[link]

Nem sok értelme van egy wifi jelszót brute force-olni, nem ér annyit az egész mint a belefektetett idő.

febr. 3. 15:48
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi.
febr. 3. 15:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Én már törtem WPA2-t (igaz labor környezetben), de valóban a WPA2 esetében a jelszó erőssége adja a biztonsági szintet.

Nekem van olyan eszközök, amikkel lehet monitozorni a WIFI légteret, beleértve a mobilok által keresett WIFI jelet is.

Ha mobilon be van kapcsolva a WIFI, akkor azért tud automatikusan csatlakozni, mert X mp-enként belekiabál a levegőbe, hogy "SSID (Wifi neve) itt vagy?" Ez a kommunikáció nem titkosított. Így iskolában/munkahelyen is kideríthető, mi az otthoni Wifi SSID neve, még ha rejtett is. (Rejtett WIFI csak annyit jelent, hogy nem sugározza a router/accesspoint a saját nevét)

Ha válaszol az AccessPoint, akkor történik egy handshake.

[link]

Folyamat során a mobil elküldi a jelszót titkosítva, ami egy speciális wifi monitorozó eszközzel elkapható. Ez az elkapás kivédhetetlen, ha közelben van egy ilyen eszköz, ami ilyen csomagokat keres.

Innentől ez a handshake lementhető mint egy fájl, és hazavihető.

pl. egy ilyen eszköz (nem tudom, hogy ez támogatja-e a monitor módot):

[link]

febr. 3. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!