Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mit lehet tenni akkor, ha...

Lionel Messi Hero kérdése:

Mit lehet tenni akkor, ha feltörték a facebook fiókom?

Figyelt kérdés
Az e-mail címemmel, a telefonszámommal és a jelszavammal sem tudom elérni. Próbálnám elérni a régi fiókommal, de nem adja ki a kereső. Van itt esetleg olyan ember, aki ért a hackertámadáshoz, illetve facebook profil visszaszerzéséhez? Tanácstalan vagyok ezen a téren. Ha segítesz, vendégem vagy egy sörre.

dec. 2. 10:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Jó vicc, utólag semmit
dec. 2. 10:34
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Első körben látogass el a

[link]

weboldalra egy olyan eszközről, amellyel korábban már bejelentkeztél a Facebookra - ezzel megpróbálhatod helyreállítani a fiókodat.

Ha nem sikerülne, akkor az itt:

[link]

leírt segédlettel próbálkozhatsz.

dec. 2. 11:35
 3/8 anonim válasza:
44%
Nagyon fontos ember lehetsz ha valakik azzal foglalkoztak hogy feltörjenek egy jelszavadat. Én inkább arra gondolok: a számítógéped oldalára, vagy a mellette-alatta lévő jegyzeteidbe tárolod a jelszavaidat. Az viszont nem feltörés csak visszaélés.
dec. 2. 11:58
 4/8 anonim ***** válasza:
47%

Nekem anno személyit befotózva sikerült visszaszereznem a fiókomat.

Valószínűleg a számítógéped böngészőjében le volt mentve a face jelszavad, onnan lopta ki valamilyen kártékony szoftver.

Ha sikerült visszaszerezni a fiókot, ne mentsd le a böngészőben a jelszavaidat, inkább írd fel egy papírra, az a legbiztosabb. - akkor is, ha túl analóg megoldás - vagy valamilyen jelszókezelő app telefonra, ahová be tudod ezeket jegyezni. A lényeg, hogy ne a böngészőben legyen lementve.

dec. 2. 12:27
 5/8 A kérdező kommentje:
Egy hitelesítő alkalmazásba kér kódot, miután beírtam a jelszavam. De ilyen hitelesítő alkalmazást sosem használtam, mert sms segítségével léptem be. Se a telefonos hitelesítést, se a Gmail-es hitelesítést nem fogadja el. Valószínű belülről változtathatták meg a kétfaktoros hitelesítés módját. A rendőrséghez fogok fordulni, legfeljebb a bírósághoz, hogy ilyenkor mi a teendő. Esetleg megbízni valaki olyat, aki ért ehhez. Sosem voltam ilyen helyzetben még és nem tudom, ki tud erre megoldást nyújtani.
dec. 4. 12:08
 6/8 anonim válasza:
Hát, egy haver lehet hogy megpróbálhat segíteni de elég kicsi az esélye, kivéve ha tényleg te hibázol el valamit. Hogy rendőrség vagy bíróság Facebook feltöréssel foglalkozzon azt nagyon nem hiszem el.
dec. 4. 15:07
 7/8 anonim ***** válasza:
Elfelejtettem a jelszavamattal újat kérni. Ha nem működik az sem, akkor regelni másikat. A régit meg jelenttetni az ismerőseiddel. És legközelebb nem megadni más oldalon a jelszavadat illetve bekapcsolni a 2 faktoros azonosítást.
dec. 9. 15:32
 8/8 anonim ***** válasza:

A probléma itt a böngészőben elmentett adatok voltak.

Amikor bejelentkezel a faceba, egyrészt feldobja a bögésző, hogy elmented-e a jelszót, másfelől a face is megkérdezi, hogy elmentse-e a böngészőt. Ha igent nyomsz, és elmented a böngészőt, olyankor a face egy tokent rendel a te böngésződhöz, legközelebbi belépés során tudni fogja, hogy ez te vagy.

Namármost, amikor valmilyen kártékony program a jelszavaidat ellopja, nem csak azokat viszi, hanem ezt a tokent is. Ilyenkor a tokent felhasználva be tud lépni a fiókodba, anélkül, hogy kétlépcsős azonosítást kérne. Ezután a csalónak már csak egy gyors email és telefonszámcsere a fiókhoz, és már meg is szerezte az egészet.

Alapvetően a kétlépcsős azonosítás nem egy rossz dolog, a baj akkor van, ha a face oldalán megjegyezteted vele a böngészőt, illetve a böngészőben elmented a jelszavadat.

Ha esetleg nagyon rossz a memóriád, és mindenképp le akarod menteni a jelszavadat, akkor legalább a face oldalán ne nyomj rá a böngésző megjegyzésére, mert azzal totálisan haszontalanná teszed a kétlépcsős azonosítást.

dec. 9. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!