Feltört facebook visszakapható?
Feltörték a facebook fiókom,megváltoztatták a jelszót, illetve a profilhoz kapcsolódó e-mail címet is. E-mailben kaptam ugyan biztonsági kódot, de csak később vettem észre az emailt és addigra már kizártak a fiókomból.
Mivel nem tudtam visszakapni, másik e-mail címre regisztráltam új fiókot, amivel jelentettem a régit, azonban mára ezzel a fiókkal is ugyanaz történt.
Hogyan tudják feltörni? Az új profilomhoz megvolt adva telefonszám, a biztonsági kód az e-mailemre jött, mégis megtudták változtatni.
Lehetséges, hogy hozzáférnek a telefonomra kapott e-mailekhez?
Segítsen kérem, akinek volt már hasonló problémája, vagy aki tudja mit tudnék csinálni.
Köszönöm a válaszokat!
Kezdjük ott, hogy alapvető problémák vannak. Egy jól beállított FB fiókot iszonyat nehéz eltulajdonítani, kivéve, ha nem jelentés által inaktiválták vagy valami szabály szegés eredménye lett ez.
Ha előbbi lenne a téma, akkor ezek szerint, te ezeket nem tetted a kellő óvintézkedést.
Kezdjük azzal, hogy mi értelme lett volna "ellopni" ezt?
- Mit nyert volna a másik fél, hogy nálad van a fiókja?
- Admin vagy egy nagy csoportban?
- Egy szervezet/csoport elismert tagja vagy, és nagy tömeget szeretne befolyásolni?
- Nagy ismeretségi hálóval rendelkező fiók, így hirdetési céllal?
- Vagy van eleve egy ellenséged? Neki van ehhez kellő ismerete? Vagy ezt is mással csináltatta?
Tehát az alapvető biztonsági faktorok, amik tipikusan mindenki elköveti:
- Ugyanazt a jelszót vagy mutációs variánsát használja több oldalhoz. Pl.: "Elemer" vagy "3l3m3r"
- Nincs bekapcsolva 2 faktoros hitelesítés. Pl.: Google Authenticator (mobil alkalmazás). Email-es szintúgy nem a legerősebb, mert ha email fióknak is ugyanazt adod, eleve leves... (oda is 2 faktoros Google Auth.)
- Javasolt használni pl. KeyPass2-t vagy valamilyen alternatívát és a jelszavakat benne tárolni + generálni, hogy te se tudjad mi az. (Én pl. a Gyakkérdések jelszavát se tudom, ez is ebben van tárolva)
Egy példa jelszó: 6;{fRi'\fbpWAFGDl9*jc7HCH@~FwXJF
Nem kell megjegyeznem. Ilyen és ehhez hasonlókat használok MINDEN-hol. És be se gépelem mert, csak copy-paste a KeePass2-ből. Ellopják a KeyPass2 fájlom? Hajrá, eleve titkosított, csak jelszóval lehet feloldani és/vagy mester kulcsal (aka kulcs fájlal).
Hogy használd mobilon? Én úgy, hogy ez a fájlt szinkronban tartom egy cloud tárhellyel, amit elérek mobilon is. Ott is van ehhez kompatibilis program, ami megtudja nyitni, tehát ott is csak copy-paste.
Kényelmetlen? Hát valamit-valamiért. :)
Nem.
És nem törték fel, te engedted be őket.
Köszönöm a választ!
Kamu kripto saleses sztorikat tettek ki a profilból...
Valószínűleg akkor nem jól volt beállítva a profilom.
A telefonom adataihoz hozzáférhetnek? A két profil teljesen más e-mail címre volt regisztrálva (még a szolgáltató is más), mégis feltudták törni mindkettőt.
Honnan tudhatták milyen e-mailre regisztráltam a másikat?
Vírusos lehet a telefon?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!