Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Feltört facebook visszakapható?

Feltört facebook visszakapható?

Figyelt kérdés

Feltörték a facebook fiókom,megváltoztatták a jelszót, illetve a profilhoz kapcsolódó e-mail címet is. E-mailben kaptam ugyan biztonsági kódot, de csak később vettem észre az emailt és addigra már kizártak a fiókomból.

Mivel nem tudtam visszakapni, másik e-mail címre regisztráltam új fiókot, amivel jelentettem a régit, azonban mára ezzel a fiókkal is ugyanaz történt.

Hogyan tudják feltörni? Az új profilomhoz megvolt adva telefonszám, a biztonsági kód az e-mailemre jött, mégis megtudták változtatni.

Lehetséges, hogy hozzáférnek a telefonomra kapott e-mailekhez?

Segítsen kérem, akinek volt már hasonló problémája, vagy aki tudja mit tudnék csinálni.

Köszönöm a válaszokat!

nov. 25. 08:39
 1/4 anonim ***** válasza:
70%

Kezdjük ott, hogy alapvető problémák vannak. Egy jól beállított FB fiókot iszonyat nehéz eltulajdonítani, kivéve, ha nem jelentés által inaktiválták vagy valami szabály szegés eredménye lett ez.

Ha előbbi lenne a téma, akkor ezek szerint, te ezeket nem tetted a kellő óvintézkedést.

Kezdjük azzal, hogy mi értelme lett volna "ellopni" ezt?

- Mit nyert volna a másik fél, hogy nálad van a fiókja?

- Admin vagy egy nagy csoportban?

- Egy szervezet/csoport elismert tagja vagy, és nagy tömeget szeretne befolyásolni?

- Nagy ismeretségi hálóval rendelkező fiók, így hirdetési céllal?

- Vagy van eleve egy ellenséged? Neki van ehhez kellő ismerete? Vagy ezt is mással csináltatta?

Tehát az alapvető biztonsági faktorok, amik tipikusan mindenki elköveti:

- Ugyanazt a jelszót vagy mutációs variánsát használja több oldalhoz. Pl.: "Elemer" vagy "3l3m3r"

- Nincs bekapcsolva 2 faktoros hitelesítés. Pl.: Google Authenticator (mobil alkalmazás). Email-es szintúgy nem a legerősebb, mert ha email fióknak is ugyanazt adod, eleve leves... (oda is 2 faktoros Google Auth.)

- Javasolt használni pl. KeyPass2-t vagy valamilyen alternatívát és a jelszavakat benne tárolni + generálni, hogy te se tudjad mi az. (Én pl. a Gyakkérdések jelszavát se tudom, ez is ebben van tárolva)

Egy példa jelszó: 6;{fRi'\fbpWAFGDl9*jc7HCH@~FwXJF

Nem kell megjegyeznem. Ilyen és ehhez hasonlókat használok MINDEN-hol. És be se gépelem mert, csak copy-paste a KeePass2-ből. Ellopják a KeyPass2 fájlom? Hajrá, eleve titkosított, csak jelszóval lehet feloldani és/vagy mester kulcsal (aka kulcs fájlal).

Hogy használd mobilon? Én úgy, hogy ez a fájlt szinkronban tartom egy cloud tárhellyel, amit elérek mobilon is. Ott is van ehhez kompatibilis program, ami megtudja nyitni, tehát ott is csak copy-paste.

Kényelmetlen? Hát valamit-valamiért. :)

nov. 25. 09:02
 2/4 anonim ***** válasza:
50%

Nem.

És nem törték fel, te engedted be őket.

nov. 25. 09:18
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Kamu kripto saleses sztorikat tettek ki a profilból...

Valószínűleg akkor nem jól volt beállítva a profilom.

A telefonom adataihoz hozzáférhetnek? A két profil teljesen más e-mail címre volt regisztrálva (még a szolgáltató is más), mégis feltudták törni mindkettőt.

Honnan tudhatták milyen e-mailre regisztráltam a másikat?

Vírusos lehet a telefon?

nov. 25. 09:18
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg vírus van az eszközön.
nov. 25. 18:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!