Feltörték a microsoft fiókom és megváltoztatták az email címet. Így nem tudok belépni?
Kitöltöttem egy helyreállítási ürlapot a lehető legtöbb helyes válasszal.
24 órán belül jön a válasz,hogy jogosult vagyok-e a belépéshez.
De arra az email címre amire a választ várom pár percen belül ez jött.
"A következő biztonsági kódot használja a Microsoft-fiókhoz (no**x@outlook.com)."
Ez nem az én email címem és azt sem írják hogy a biztonsági kódot hova kell beírnom.6 számjegyü kód. Vagy amit küldenek teljesen más üzenet lesz?
Megpróbálsz belépni elfelejtett jelszóra rányomsz.
Próbálj meg új jelszót megadni te is és ha hitelesítést kér lehet hogy engedi kiválasztani a te másodlagos emailcímedre küldje. Lehet hogy neki sem engedi a fiók hogy törölje a te másodlagos emailcímedet. Esetleg vissza tudnál jutni a fiókba. Persze csak agyalok lehet nem működik.
Sajnos ezek ilyen szarok A FB a Google és a MS fiók elég macerás visszaállítani. És a hacker is tudja mi a gyenge pontja a visszaállításnak.
Ezért lett volna már jó korábban beállítani 2fa hitelesítést itt is.
Azt csak te tudod mennyi dolog volt ebbe a fiókba regisztrálva. És hogy csak a fiókot bukod vagy miatta más is elérhetetlen lesz. Ha csak a fiók veszik az még benyelhető.
Ezek a vírusok kifejezetten a böngésző jelszókezelőire pályáznak. Ezért nem szoktuk javasolni hogy oda legyen új jelszó mentve addig míg nem tisztázott van e még vírus a gépen.
Ha minden más fiókod rendben van ezt meg elengedted Akkor egy újratelepítés azért nem ártana mert az a tuti.
Most csinálom a telepítést mert nem vagyok nyugodt ez miatt.
Menteni nem mentettem az új jelszavakat csak beléptem velük.
Vajon ez is elég a vírusnak?
Vagy telepítés után újból változtassam meg mindenhol a jelszavakat?
Szerintem ezt már nem kell de ha téged megnyugtat megcsinálhatod.
Mindenhol bekapcsoltad a SMS kód lehetőséget ahol lehet?
Érdemes ismerkedni egy Authentikator app-al. Minden személyes fiókban legyen másodlagos/helyreállító emailcím megadva. Kétfaktoros hitelesítés beállítása után minden fiókban elérhető helyreállítási kódok. Amennyiben a telefonod elveszne vagy ellopnák ezek a kódok használhatók. Általában 10db egyszerhasználatosak de pont az MS fiókban csak egy hosszabb kód van. Ezeket jegyezd fel nyomtasd ki és ne gépen tárold. A dedikált jelszókezelők azért jobbak mert a vírus sem fér hozzájuk a Bitwarden ingyenes magyarul is tud sokan szeretik.
Az emailcímeidre ami a böngésző jelszókezelője tárolt lehet majd jönnek spam üzenetek. Figyelj oda benne lévő linkre ne kattints és csatolmányt ne nyisd meg.
Megvan mindenhol a kétfaktoros és autentikator is van és a kódokat is leírtam. A spamokat figyelem és rögtön törlöm.
Ez már lehet hülye kérdés,de telefonon is nézek emailt xbox alkalmazást stb. A vírus ide már nem ér el? Már lassan egy hete ezzel foglalkozom.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!