Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Feltörték a microsoft fiókom...

Feltörték a microsoft fiókom és megváltoztatták az email címet. Így nem tudok belépni?

Figyelt kérdés

Kitöltöttem egy helyreállítási ürlapot a lehető legtöbb helyes válasszal.

24 órán belül jön a válasz,hogy jogosult vagyok-e a belépéshez.

De arra az email címre amire a választ várom pár percen belül ez jött.

"A következő biztonsági kódot használja a Microsoft-fiókhoz (no**x@outlook.com)."

Ez nem az én email címem és azt sem írják hogy a biztonsági kódot hova kell beírnom.6 számjegyü kód. Vagy amit küldenek teljesen más üzenet lesz?

jan. 5. 11:14
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:
Az a gond hogy nem tudok belépni mert ő megváltoztatta a jelszót és a másodlagos email címet
tegnapelőtt 19:30
 32/42 anonim ***** válasza:

Megpróbálsz belépni elfelejtett jelszóra rányomsz.

Próbálj meg új jelszót megadni te is és ha hitelesítést kér lehet hogy engedi kiválasztani a te másodlagos emailcímedre küldje. Lehet hogy neki sem engedi a fiók hogy törölje a te másodlagos emailcímedet. Esetleg vissza tudnál jutni a fiókba. Persze csak agyalok lehet nem működik.

tegnapelőtt 19:48
 33/42 A kérdező kommentje:
Sajnos csak az ő másodlagos email címével lehet és fiók visszaszerzési kóddal de az nincs. És már dob is a másik oldalra ahol újból lehet kezdeni a fiók visszaszerzését. Érdemes újból nekiállni?
tegnapelőtt 20:00
 34/42 anonim ***** válasza:

Sajnos ezek ilyen szarok A FB a Google és a MS fiók elég macerás visszaállítani. És a hacker is tudja mi a gyenge pontja a visszaállításnak.

Ezért lett volna már jó korábban beállítani 2fa hitelesítést itt is.

Azt csak te tudod mennyi dolog volt ebbe a fiókba regisztrálva. És hogy csak a fiókot bukod vagy miatta más is elérhetetlen lesz. Ha csak a fiók veszik az még benyelhető.

tegnapelőtt 21:02
 35/42 A kérdező kommentje:
Ha a vírus nem törlődött a gépemen akkor ő csak a mentett jelszavaimat látja vagy mindent amit a gépen csinálok vagy módosítok. Pl: új jelszavak beállítása? Emailek?
tegnapelőtt 21:03
 36/42 A kérdező kommentje:
Igazából pár régebbi játék van rajt amit pc-n játszottam. Más nagyon nincs rajt ami értékes lenne. Sokra nem megy vele.
tegnapelőtt 21:07
 37/42 anonim ***** válasza:

Ezek a vírusok kifejezetten a böngésző jelszókezelőire pályáznak. Ezért nem szoktuk javasolni hogy oda legyen új jelszó mentve addig míg nem tisztázott van e még vírus a gépen.

Ha minden más fiókod rendben van ezt meg elengedted Akkor egy újratelepítés azért nem ártana mert az a tuti.

tegnapelőtt 21:18
 38/42 A kérdező kommentje:

Most csinálom a telepítést mert nem vagyok nyugodt ez miatt.

Menteni nem mentettem az új jelszavakat csak beléptem velük.

Vajon ez is elég a vírusnak?

Vagy telepítés után újból változtassam meg mindenhol a jelszavakat?

tegnapelőtt 21:28
 39/42 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt már nem kell de ha téged megnyugtat megcsinálhatod.

Mindenhol bekapcsoltad a SMS kód lehetőséget ahol lehet?

Érdemes ismerkedni egy Authentikator app-al. Minden személyes fiókban legyen másodlagos/helyreállító emailcím megadva. Kétfaktoros hitelesítés beállítása után minden fiókban elérhető helyreállítási kódok. Amennyiben a telefonod elveszne vagy ellopnák ezek a kódok használhatók. Általában 10db egyszerhasználatosak de pont az MS fiókban csak egy hosszabb kód van. Ezeket jegyezd fel nyomtasd ki és ne gépen tárold. A dedikált jelszókezelők azért jobbak mert a vírus sem fér hozzájuk a Bitwarden ingyenes magyarul is tud sokan szeretik.

Az emailcímeidre ami a böngésző jelszókezelője tárolt lehet majd jönnek spam üzenetek. Figyelj oda benne lévő linkre ne kattints és csatolmányt ne nyisd meg.

tegnapelőtt 21:49
 40/42 A kérdező kommentje:

Megvan mindenhol a kétfaktoros és autentikator is van és a kódokat is leírtam. A spamokat figyelem és rögtön törlöm.

Ez már lehet hülye kérdés,de telefonon is nézek emailt xbox alkalmazást stb. A vírus ide már nem ér el? Már lassan egy hete ezzel foglalkozom.

Köszönöm a válaszokat.

tegnapelőtt 22:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!