Feltörték a microsoft fiókom és megváltoztatták az email címet. Így nem tudok belépni?
Kitöltöttem egy helyreállítási ürlapot a lehető legtöbb helyes válasszal.
24 órán belül jön a válasz,hogy jogosult vagyok-e a belépéshez.
De arra az email címre amire a választ várom pár percen belül ez jött.
"A következő biztonsági kódot használja a Microsoft-fiókhoz (no**x@outlook.com)."
Ez nem az én email címem és azt sem írják hogy a biztonsági kódot hova kell beírnom.6 számjegyü kód. Vagy amit küldenek teljesen más üzenet lesz?
"MS fiókban ... telefon SMS kód"
Direkt megnéztem magamnál is: be van kapcsolva a 2 faktoros, de a telefonszám csak 06******* azaz hiányzik előle a +36 így nem hinném hogy érkezne rá bármi. Évekkel ezelőtt csak így lehetett beállítani.
Amúgy logot megnézve napi 2-3 bejelentkezési kísérlet van a világ minden részéről, szerencsére ezekről nem kapok értesítést.
Az MS fiók nem küld értesítést a kísérletekről de legalább ellenőrizhető.
A napi 2-3 az nem sok de aki óránkét több próbálkozást lát az zavaró lehet.
Különben az is megoldható hogy ne legyen egy sem.
A Microsoft fiókhoz hozzá lehet rendelni alias címet amit ki kell jelölni elsődlegessé és beállítani hogy a fiókba csak ezzel lehessen belépni. Ezt az emailcímet nem használod sem levelezésre sem regisztrálásra. Az eredeti emailcímet ugyanúgy használod tovább levelezel, regisztrálsz de fiókbelépésre már nem tudod használni. A fiók belépési alias emailcímet csak te tudod. A hacker hiába talált rá az eredeti emailcímedre és próbálja vele a fiókbelépést azzal a címmel a fiók elérhetetlen. És a fiókbelépési kísérletek is meg szűnnek.
Kaptam egy email üzenetet,hogy Microsoft-fiók visszaszerzési folyamatát leállították.
Köszönettel:
A Microsoft-fiókok ügyfélszolgálata,de előtte egy másik üzenet,hogy a jelszavam megváltoztatták. Ha felfüggesztették a fiókom 30 napra akkor hogyan tudták megváltoztatni a jelszavam? Inditsam el újból ezt a folyamatot vagy írjak a magyar supportnak? Nekik hogyan vagy hol lehet írni? Ahhoz be kell jelentkeznem microsoft fiókba?
Arra az email címre amivel regisztráltam a microsofthoz.
De aki feltörte beállított egy másodlagos email címet és jelszót.
Vissza is kaptam a fiókot mert megadtam minden választ a microsoftnak így beállíthattam egy másodlagos email címet és jelszót,de mást nem. És 30 napra zárolták. Erre ma jön a levél hogy megint megváltoztatták a jelszavam így leállítják a visszaszerzési folyamatot.
Akkor mi értelme van a visszaállítási folyamatnak,ha én 30 napig nem tudom a 2 faktoros belépést aktíválni csak a jelszót és a másodlagos emailt engedte beírni,de az övét nem lehetett törölni.És ő ebben a 30 napban mégis tudja változtatni a jelszót?
Ps-en van 2 faktoros belépés telefonra jön az sms pl most jött egy gondolom be akarnak lépni a jelszót nem mentettem el sehol tegnap csináltam,de már ezek szerint azt is tudják. 2 faktoros mellett van esélyük ezt is megszerezni?
A kód a te telefonszámodra jön azt csak te látod ő nem fér hozzá. Olyankor is küld kódot egy fiók ha pl elfelejtett jelszóval próbálkoznak.
A Microsoft fiókban az eszközöknél látsz idegen eszközt. Próbáld kiléptetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!