Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Feltörték a microsoft fiókom...

Feltörték a microsoft fiókom és megváltoztatták az email címet. Így nem tudok belépni?

Figyelt kérdés

Kitöltöttem egy helyreállítási ürlapot a lehető legtöbb helyes válasszal.

24 órán belül jön a válasz,hogy jogosult vagyok-e a belépéshez.

De arra az email címre amire a választ várom pár percen belül ez jött.

"A következő biztonsági kódot használja a Microsoft-fiókhoz (no**x@outlook.com)."

Ez nem az én email címem és azt sem írják hogy a biztonsági kódot hova kell beírnom.6 számjegyü kód. Vagy amit küldenek teljesen más üzenet lesz?

jan. 5. 11:14
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:

Igen igy lehet mert más emailcím szolgáltatót adtál hozzá.

Amennyiben regisztráltál hotmailt vagy outlook-ot akkor kaptál vele kéretlenül is egy MS fiókod.

És a Gmail is ugyanez. Google fiókod lehet GMail nélkül más emailszolgáltatóval, de GMail nincs Google fiók nélkül.

jan. 5. 15:53
 12/42 anonim ***** válasza:

Az Eset elég jó de ha tuti akarsz lenni futtasd ezt is. Igy legalább duplán megerősít hogy tiszta a gép.

[link]

jan. 5. 15:56
 13/42 A kérdező kommentje:
Futtattam ezt is nem talált semmit. Ha holnap reggelig nem jön üzenet valahonnan,hogy megváltoztatták a jelszavam vagy az email címem akkor talán törlődöt a vírus.
jan. 5. 16:17
 14/42 anonim ***** válasza:

Amit szeretnek még feltörni Amazon, ebay, Booking.com, Jófogás, Vatera.

Ha van olyan fiókod ahol Bank vagy Webkártya csatolva van akkor ott mindenképpen jelszócsere.

Mezei webshopok általában nem érdeklik őket.

Fontosabb személyes fiókokba ahol lehet legalább az SMS kód beállítást csináld meg. Mert láthatod az most egy + védelmi réteg.

jan. 5. 16:34
 15/42 anonim ***** válasza:

Ha holnap reggelig nem jön üzenet valahonnan,hogy megváltoztatták a jelszavam vagy az email címem akkor talán törlődöt a vírus.

A vírus biztos hogy törlődött de amikor bekaptad akkor ő hozzáfért a böngésző jelszótárolójához. Azokat az adatokat ellopta. Igy bármikor bepróbálkozhat más fiókjaiddal feltörésével is. Nem a te gépedet fogja használni. Neki elég a megszerzett fiókbelépési (emailcím+jelszó) adatok. Ezért kellene mindenképpen a fontosabb fiókokban a jelszócsere. Igy az ellopott jelszavakat lecseréled megakadályozva a fiókbelépést.

jan. 5. 16:46
 16/42 anonim ***** válasza:

Elég kellemetlen ha elvihetik a gépeiden levő Windows licenszeket is. (Talán a Ms Office licenszet is). Átteszik a saját gépükre, a tieid meg aktiválatlanná válnak hirtelen.

Arról nemis szólva hogy így övék lettek a bitlocker helyreállítási kulcsaid is.

jan. 5. 16:48
 17/42 anonim ***** válasza:

Amikor a hackerek hozzáférnek valaki fiókbelépési adataihoz emailcím+ jelszó pároshoz azokat feldobják a dark web-re is. Igy majd mások is próbálkoznak akár fiókbelépéssel vagy a jelszótárolóban talált emailcímekre spam küldéssel.

Időközönként érdemes emailcímedet itt ellenőrizni. Azt hogy most tiszta az lehet két hét múlva már nem lesz az.

[link]

jan. 5. 17:05
 18/42 A kérdező kommentje:

Most ahol tudom mindenhol megváltoztatom a jelszavakat.

Idáig a microsoft az egyetlen amit elvitt. Az még kérdéses hogy vissza kapom-e. Csak játékokhoz használtam. A facebook-hoz 2 óránként jön az üzenet,hogy belépnének. Egyszer Los angelesből egyszer Kazakhstan-bol Hongkongból.

jan. 5. 17:27
 19/42 A kérdező kommentje:
Sikerült visszaszerezni a Microsoft fiókot.Megadtam egy másodlagos email címet így a hacker email címére cserélődik majd. De 30 napra zárolták a fiókot. Annyit tudtam módositani,hogy a bankkártyát töröltem. Ebben a 30 napban az új tulaj sem fér hozzá a fiókhoz vagy szünteti meg a másodlagos email cím módosítást?
tegnapelőtt 08:35
 20/42 anonim ***** válasza:

Zárolás alatt senki sem érhet hozzá és nem tud megváltoztatni semmit.

"A facebook-hoz 2 óránként jön az üzenet,hogy belépnének."

Ugye írtam a belépési adataid feltöltik a dark webre aztán mindenki is a te fiókodra pályázik. Ez eltarthat egy ideig .

Ha nagyon zavar a sok belépési kísérlet cseréld le az emailcímet a Facebookon utána megszűnik.

Nem csak a facebookon történik belépési kísérlet csak nem minden fiók jelzi feléd.

Egy valamit ne felejts amennyiben egy fiókhoz hozzáadod a kétfaktoros hitelesítést SMS kód lehetőséget legyen menekülő utad. Ha elhagynád a telefont nem férnél hozzá a kódhoz és nem tudnál belépni a fiókba. Érdemes ezért másodlagos vagy helyreállító emailcímet is megadni ezen fiókokban. Sok fiók helyreállítási kódokat is kínál ha nem férnél hozzá a telefonodhoz. Ezek általában 10db egyszer használatos kódok ( MS fiókban más ott csak egy kód van), és kiválthatók vele a telefon SMS kód.

Nem tudom milyen banknál vagy de több bank kínál Webkártya lehetőséget. Érdemesebb azt használni. Az OTP-s a számládról feltölthető így csak annyi pénzt is tudsz rajta tartani ami éppen aktuális fizetéshez kell. Nem kell rizikóztatnod a rendes Bank kártyádat. Könnyen tiltható cserélhető.

Amikor hozzáférsz majd a Microsoft fiókodhoz állítsd erős jelszavat legyen itt is kétfaktoros hitelesítés. Helyreállító emailcím megadva és helyreállító kód letöltve. Egyébként a Microsoft fiókban nem csak a belépések ellenőrizhetők hanem naplózza a belépési kísérleteket is. Igy tudod ellenőrizni mennyire támadják a fiókot.

tegnapelőtt 09:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!