Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Feltörhették a facebook-fiókomat?

Feltörhették a facebook-fiókomat?

Figyelt kérdés
A bejegyzésem után egy közösségi oldalon, a nevemben tett valaki bejegyzést, amit módosíthatok, törölhetek. Mit csináljak?
okt. 29. 19:00
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
A Facebook fiókban lehetőség van a korábbi belépési információkat megtekinteni. Ehhez a "Beállítások" menüpontot kell megnyitni, majd a "Biztonság és bejelentkezés" oldalra lépni. Itt a "Bejelentkezett helyek" résznél láthatjuk az aktívan, illetve a korábban használt készülék típusát és helyszínét. Ha valaki rajtad kívül használta a fiókot látni fogod.
okt. 29. 19:30
 2/24 A kérdező kommentje:
Ismeretlen típusú készülék. Nem értem, hogyan fértek hozzá, egy tele hibával író valaki, az én agyonmachinált latin szövegemre.
okt. 29. 19:40
 3/24 anonim ***** válasza:
Kijelentkeztetni az eszközt utána azonnal jelszócsere. Kétfaktoros SMS kód nincs aktiválva?
okt. 29. 19:43
 4/24 A kérdező kommentje:

de igen. Nem és nem értem. Máshol nem használom ezt a jelszót. Köszönöm szépen, végrehajtom azonnal.

Meg vagyok ijedve. Ilyenformán a kevéske pénzem sincs biztonságban.

okt. 29. 19:50
 5/24 anonim ***** válasza:
Telefonon és PC is használod a FB fiókot?
okt. 29. 19:55
 6/24 A kérdező kommentje:
Csak asztalin. Nem értem. Ha nem a szokott böngészőből akartam belépni, már jött az azonosítás. Arra is gondolok értetlenségemben, hogy ez valami hiba lehet a fészbuk rendszerében.
okt. 29. 20:09
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Az hogy az SMS kód aktív és így sikerült neki ez lehet vírus is.

session cookie klónozás

Nem ártana főkét ha PC-n is használod vírus scanner futtatása.

[link]

[link]

[link]

Nem küldtek mostanában Facebookon valamilyen linket. Nem töltöttél le valamit ami utólag akár gyanúsnak tűnik.

okt. 29. 20:14
 8/24 A kérdező kommentje:
Még meg is erősítette az illető az én észrevételemet. A diskurzus oldalának linkjét se tudtam átvinni a Messengerbe, hogy a famíliám láthatta volna pontosan, hogy hogyan zajlott, csak másolni tudtam a bejegyzéseket. Úgy meg nem igazán látni. Helyette a profilképem jó nagyban, az oldal megjelenítése helyett. Ez csak hiba lehet. Minden esetre, változtatok.
okt. 29. 20:16
 9/24 anonim ***** válasza:
Természetesen pontosan mi is történt nem tudjuk a FB tartalmaz elég sok hibát. Viszont jobb megijedni és cselekedni.
okt. 29. 20:23
 10/24 A kérdező kommentje:
A múltkoriban a Ccleanert futtattam, akkor ide települt valami, de a Windows rendbe rakta, tudtam törölni. Pedig nagy valószínűséggel valami ilyesmi történhetett. Jóformán csak hangoskönyvet hallgatok, meg a hírfolyamot olvasom, a youtube-on meg talán biztonságos minden. Ott jövök-megyek elég sokat. Jézusom, hogyan oldom én ezt meg öreg fejemmel. Úgy tudom, hogy a Windows Defender megbízható. Fut.
okt. 29. 20:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!