Ki , hogy vèdi az otthoni nem szolgáltatói routerèt?
Kedves 16
Az állîtásod több sebből is vèrzik.A vendèghálózatosdi is felesleges macera.Mire alapozod ezt az állîtást, amikor mèg ki sem próbáltad ,de tudod,hogy felesleges.
Van mèg hova fejlődnöd.
Olyan hogy "router vîrus" nem lètezik.
No comment
A vendèghálózat is felesleges macera.Az okosok nem îgy látják.
Kulcsos ssh-val lehet csak elérni a router-em management felületét, ill. a belső hálózatból és VPN-en már más módon is (https, winbox). Más lehetőség kifelé nincs nyitva.
A router csak egy router, wifi AP-k vannak (vagy router-ek AP módban) otthon.
Olyan eszközt választottam, amire nagy valószínűséggel "mindig" lesz frissítés (RouterOS).
Lehetne még VLAN-ozni, meg vendég wifi-t csinálni, de túlnyomó részt egyedül élek, szóval nincs értelme magamat sz..ni ezzel itthon :-)
Annyit csináltam, hogy kikapcsoltam az UPnP-t, semmi mást.
Évek óta megy gond nélkül az Asus RT-N18U routerem, itt is folyamatosan fut a Download Master
24
Azt èn is kikapcsoltam.Akkor te szerencsès ember vagy.
Amúgy csak annyit fűznék hozzá, hogy "kicsivel" több tudásom és tapasztalatom van, mint neked. Te vagy az, akinek bizony még nagyon sokat kellene fejlődnie, mert alapvető dolgokat sem vagy képes értelmezni.
Mondjuk alapvető szövegértés, hogy nem azt mondtam, hogy ne létenének például routeren futtatható vírusok. Sőt, kapaszkodj meg, én demonstrációs céllal még snake-et is futtattam a routerem konzolján. De mondjuk az emberek nagy részének nincs olyan routere, amin komolyabb oprendszer van, és amin lehetőség van programot telepíteni. Akinek meg olyan van, az általában ért is hozzá.
Az általad linkelt cikkben pedig 70 ezer fertőzött routerről beszélnek. A világon ma működő routerek száma valahol 750 millió (= 750 000 ezer) és 1 milliárd között lehet. Amiből az jön ki, hogy nagyjából a routerek nagyjából 0,009%-a (azaz kb. az egy tízezred része) lehet fertőzött. Na, ezért nem találkoztam még ilyennel.
Nem mondom, hogy mindent fél vállról kellene venni, de azért nem is kéne egy veszéylforrást ezerszeresére felnagyítani, mert az így nem más, mint üldözési mánia.
"Itt nincs egyedi router jelszó"
De semmi nem gátol meg benne, hogy beállítsd.
Neked a kaját is előre meg kell rágni, mielőtt a szádba adják?
27
Akkor ezt mièrt nem olvastad el?Pont bekerültem a "szórásba".
26
ès nem is próbálok segîteni.Mièrt eddig sem segîtettèl.Kösz a nagy semmit.Ezt nevezed te segîtsègnek,amiket îrtál ez sèrtő ès megalázó.Kicsit szállj magadba ès inkább ezen elmèlkedj.
1 esnek igaza van ő többet segîtett mint te.
Ha nem tudsz emberhez mèltóan válaszolni , akkor inkább tarts meg magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!