A szolgáltatók minden esetben számolnak fel bérletidíjat a routerért?
Most gondolkoztam el rajta, hogy kellene egy erősebb router, mert a szolgáltatóé elég gyenge jelerősséget ad. Ha vennék egy másikat akkor inkább visszaadnám a Digiset mintsem kettő routert tartanék a szekrényen.
Tudom számlán rajta van, de az most nincs kéznél és a szerződő sem én vagyok.
DIGINet 1000 (FTTH) 2019-el lett bekötve, optikán jön a tv és szintén optikát fogad a router is.
Értem, köszönöm a választ!
A jelerősség az csak az egyik probléma, a másik, hogy nincs meg a kellő sávszélesség.
Sajnos csak 60Mbps lefele és 80Mbps felfele sebességet tudok elérni.
Így néz ki az itthoni hálózatom hardver oldalról:
FTTH az utcáról beérkezik
Luster FTTH reciever leválasztja a televízió jelét
tovább jön a ZXHN F660RV1-es routerig
a router GE (elvileg Gigabit Ethernet) portjára van kötve egy TL-SG1005D switch és innen a végfelhasználók felé már csak a fent jelzett sebességek érkeznek.
Wifi ugyan ez, az eredeti és egy Asus RT-N12D1 routerrel is 50 és környéke Mbps sebességek érhetőek el. A fogadó eszköz egy félmilkás gépben elhelyezett TP-Link Archer T2E AC600.
Kábelesen rádugtam a switch helyére a GE portra egy régebbi laptopot, ami csak 10/100Mbps, de ő is csak 80-90 körül tud fogadni.
Az asztali gépet ha nem a Pci Express Wifivel használom, hanem az alaplapi 2,5G porttal akkor is csak ennyit tud.
Kábelezés mindenhol CAT5E; a most vizsgált szakasz úgy 7 méteres, 1db fali porttal (tudom a kivezető szerencsésebb lenne, csak az nem néz ki olyan jól).
Nincs más itthon aki használna sávszélességet.
Létezik, hogy nincs is meg a Gigabit?
Milyen hardver van az asztali gépedben,gigabites nethez a digi szerint minimum Intel i7 processzor 6MB CACHE (pl.HQ) 2,2GHz,8GBram és SSD kell.
Még az 500-hoz is i5 proci kell.
Nekem pár hónapja kötötték be az üvegszálas netet de nekem is csak annyi jön mint neked mert a gépem a közelébe sincs a feltételeknek.
A proci 100%-ra pörög amint kezelni próbálja az adatmennyiséget de nem tudja feldolgozni.
Hardverrel papíron nincs gond:
A legújabb i5-öm van, 7.5Mb L2cache(12400f)
DDR4 16GB 3600MHz RAM
M.2 SSD
Jóformán annyi netem van mint 10+ éve a Fiber Power 30-as csomaggal, csak eddig nem vettem észre, mert telefonon, táblagépen fel sem tűnik, illetve csak most néztem meg mennyivel is töltök le. :D
Az probléma, hogy nincs Ipv6-os címem? Azt hittem a négyes már akkor elfogyott, mikor ezt a csomagot bekötötték.
Nekem a gagyi 2magos gépemmel most 3ms,118Mbps,49mbps.
A digis Huawei kütyüvel kábelen.Van ipv6címem is(bár nem tudom mi az és mire jó..)
Wifi-n,telón 4G-n 3ms,23,14Mbps
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!