Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Marketplace-n Foxposton...

Marketplace-n Foxposton keresztül kért szállítást egy vevő, de ahogy fogadni akartam a pénzem a bankfiókom valahogy letiltott. Mi történt?

Figyelt kérdés

Teljesen meg vagyok ijedve, a bankfiókom nem enged be, kiírja hogy nem engedélyezett a belépés számomra.

Mit csináljak?

2024. máj. 15. 21:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon oda kell figyelni, ezek a csalók már szinte minden alkalmazásban, oldalon jelen vannak. Marketplace, jófogás, vinted stb... Úgy szokták kezdeni, hogy elkérik az email címed aztán arra küldenek egy igazinak tűnő emailt amit te naivan megnyitsz... Mindig vevőnek álcázzák magukat. Soha ne add ki az email címed vásárló jelölteknek...
2024. máj. 16. 09:30
 12/14 A kérdező kommentje:

Hát igen nem is tudom hogy dőlhettem be ennek. Teljesen új vagyok a Marketpalcen, és mivel 5 csaló írt rám, és mindegyik ugyanazt a módszert használta, azt hittem így működik az alkalmazás.

Már azóta is rámírtak ketten ugyanezzel a szöveggel...

2024. máj. 16. 09:38
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Netbankba 3x elrontod a jelszót letilt. Banki telefonos ügyfélszolgálatot kell hívni és feloldják 0-24 működik legalább is az én bankomnál.

Ha vásárolnának tőled Foxposttal te csak neved és számlaszámod küldöd át, amire utalnak, semmi mást. És te kéred ezeket Foxpost csomagküldéshez: név, mobilszám, emailcím, melyik automatába menjen a csomag, ennyi. Más nem kell.

Aki linket küld amire kattints vagy írja hogy mindent elintéz a szállítással, emailcímed kéri, vagy bármi egyéb kamuszöveget ír mind csaló, tiltsd. Emailed ne add meg.

Régóta hirdetek, sajnos rám is írnak ezek sokszor.

És még valami: ha utánvéttel kérik a csomagot és mégse veszi át a vevő, akkor az oda-vissza szállítás díját te fizeted.

Plusz vannak akik csak ígérik hogy utalnak és átküldik, hová küldd a csomagot aztán utalás sehol és sose hallasz róluk. Mielőtt postázol mindig ellenőrizd, hogy valóban utaltak-e.

2024. máj. 16. 23:21
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó, végülis töröltem a termékeim, mert állandóan írogattak rám azóta is, de persze csak csalók.

Nekem az egész nem ér ennyit, úgyis hirdetem máshol is a dolgaim.

2024. máj. 16. 23:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!