Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan tudok biztonsági...

Hogyan tudok biztonsági mentést csinálni a gépemen?

Figyelt kérdés
64 bites Windows10 az operációs rendszerem. SSD és HDD meghajtók vannak benne. Mind2 tele van fontos dolgokkal, tehát mind2-ről szeretnék biztonsági mentést csinálni.

febr. 22. 10:36
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 A kérdező kommentje:
Tehát hogyan tudok biztonsági mentést csinálni úgy, hogy minden megmaradjon? De nem veszek hozzá semmilyen tárhelyet.
máj. 16. 07:20
 42/64 A kérdező kommentje:
Nem értek hozzá sajnos.
máj. 29. 16:45
 43/64 A kérdező kommentje:
Segítene valaki?
máj. 30. 20:26
 44/64 anonim ***** válasza:
100%

Ingyen semmi sincs. Ha valami "ingyen" van, akkor vagy az adataiddal fizetsz, vagy 6000 reklámot kapsz.

Mint az előttem szólók is írták: hagyományos értelemben a biztonsági mentés azt jelenti, hogy készítesz minimum egy másolati példányt az adataidról, amik FIZIKAILAG egy másik eszközön vannak. Ezzel lesz BIZTONSÁGI mentés, hiszen ha bexarik a HDD, akkor elő tudod kapni a fiókból, és voila megvan minden. A felhős megoldást személyes fájlok mentésére én személy szerint mindenképpen kerülném, hiszen interneten keresztül nem kell fizikailag hozzáférni az adott tárolóhoz, hogy lásd a mentett dolgokat, ha bárki megnyomja az ahhoz használt accountot, hozzáfér mindenhez, amit feltöltöttél. (Feltételezem, ha minél olcsóbban szeretnél kijönni, akkor hardverkulcsos, és egyéb biztonságosabb megoldás nem játszik..)

Még egyszer: úgy tudod a legolcsóbban megúszni, ha aprón veszel egy olyan HDD-t, amire minden ráfér..

máj. 30. 23:13
 45/64 A kérdező kommentje:
#44 a reklámokkal nincs baj. Azokat el tudom viselni. Hogyha csak a reklámok az ára, akkor az úgy nem gond. De én olyan biztonsági mentést szeretnék, hogy most csak kattintok valahova és lesz még1 mentésem mindenről. De nem foglal több helyet. Tehát semmit sem másolással szeretnék menteni. Tehát pl úgy mint valamelyik játékban a mentés. Az a mentés sem a játék "méretét" - vagyis tárhelyét foglalja el megegyezés.
máj. 31. 07:04
 46/64 A kérdező kommentje:
Mégegyszer*
máj. 31. 07:04
 47/64 lali51 ***** válasza:
Használd az agyad biztonsági mentésre, az agynak óriási kapacitása van.Már csak az a kérdés hogy viszed át az adatokat.Ezt is megtudod oldani úgy hogy kiírsz egy kérdést a gyakori kérdések oldalon.
máj. 31. 08:40
 48/64 anonim ***** válasza:
61%

Kérdező, te vagy troll vagy, vagy hihetetlenül értetlen.

A játékban a mentés csak a játékbeli állást tárolja, hogy pl. hol jársz. Ezek minimális méretű adatok, de a játék nélkül nem érnek semmit. Teljesen fals az analógia, mert a biztonsági mentésnek pontosan az a lényege, hogy az összes adatot lemásolod mégegy példányban. Hiába tárolnád el, hogy "volt egy fotó, ahol a tó partján a fa alatt állok", ez a leírás nem pótolja a fotót, ha az elvész.

Olyan biztonsági mentés nincs, ami nem foglal plusz tárhelyet, nem is tudom, hogy képzelted el az egészet. Mindenképpen másolni kell. Ez persze történhet automatikusan is, amit csak egyszer kell beállítani, a cél pedig lehet felhő, egy külső HDD, pendrive vagy akár optikai lemez.

Ahogy már előttem többször is kifejtették, ugyanazon HDD-re biztonsági mentést készíteni teljesen fölösleges, mert ha a HDD meghal, akkor elvész az eredeti adat és a mentés is. Ha van egy értékes festményed és készíttesz róla egy kópiát, de mindkettőt ugyanabban a házban tartod, akkor ha a ház leég, odavan mindkét festmény.

A külső HDD a legolcsóbb megoldás, de azt nem olyan könnyű automatizálni. A felhőtárhely pedig ekkora kapacitással NEM lesz ingyen. Nem is értem, hogy ha ilyen sok fontos adatod van, akkor miért nem vagy hajlandó fizetni a biztonságukért!?

máj. 31. 10:20
 49/64 A kérdező kommentje:
#48 de mindenképpen másolni kell mindent? Máshogy nem lehet megoldani? Tényleg mondjuk 1 kattintás és akkor az automatikusan mindenből tart másolatot - vagy valami? Összesen kB fél terrabájt adatrol beszélünk. Az szerintem nem olyan egetrengetően sok.
máj. 31. 12:02
 50/64 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

#49 de akkor is foglal helyet

ennyi komment 5. oldal

ha nem vagy troll akkor is trollnak minosulsz igy

biztos szazszor szazan leirtak (nem olvastam el) de ha csak a meglevo meghajtora mentesz arnyekmasolatot az nem valodi biztonsagi mentes, ha tonkremegy akkor az is ugyanugy elvesz

amugy letfontosagu adata nem nagyon van attlagembereknek, kis pendrivera/sd kartyara rafer

fotok meg ilyenek, ki kell nyomtatni, dokkumentumokat, kepeket

ha munkahoz kellene akkor nem penzzel kukacoskodnal

sajat videokat meg dvd re bluerayra kilehet irni, az is penz

ha letfontossagu

reklamokat nem tudom miert irtak hisz fizikai mentes kell

ha netre mentesz es foleg reklamos ingyenesre az se valodi biztonsagi mentes, barmikor eltuunhet, elobb mint a meglevo amirol mentetted

jún. 8. 17:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!