Hogyan tudok biztonsági mentést csinálni a gépemen?
Amennyire én tudom nincs, pedig spórolós vagyok. De most vagy nagyon szegény vagy (az szomorú, de van ilyen megértem), de nálam egy HDD-t venni így az nem borít meg anyagilag.
3500-at el utalok a manusnak, két-három nap múlva hazafelé bevásárlás után fel kapom az automatából. Szabad SATA táp/adat kábel van a gépemben ettől jobb/olcsóbb/gyorsabb/egyszerűbb megoldást még nem találtam.
Egy koszos kalappal álj ki énekelni egy forgalmas utcasarokra.
Hátha beledobnak egy kis aprót..
Teljesen ingyen nem fogod tudni megoldani, de olcsón igen.
Az, hogy a saját gépeden készítesz biztonsági mentést, az ott halt meg, hogy ha a HDD tönkre megy, akkor minden elveszett, nincs meg a másolat sem. Mintha egy nagyon fontos fényképről csinálnál egy másolatot és ugyanott tartanád a kettőt. Ha leég a ház, mindkettőnek annyi. A biztonsági mentésnek pont az elkülönítés a lényege!
Egész olcsón meg tudod úszni, ha pl. kiírod DVD vagy Blu-Ray lemezekre, már persze ha van író a gépedben. Másik lehetőség a már említett felhő szolgáltatások, de akár igénybe vehetsz egy AWS S3 Glacier-t is, ami tökéletes olyan adatok tárolására, amik nem változnak gyakran és csak ritkán kell hozzáférni. Jelenleg $0.00099 egy GB havidíja, vagyis a fél TB adatot kb ÉVI 2000 forintért tudod tárolni. Ettől olcsóbb, biztonságos felhőtárolás nemigen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!