Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mennyire biztos hogy ez egy...

Mennyire biztos hogy ez egy átverés?

Figyelt kérdés
Egy ukrán lány megtalált e-mail-en(azt nem tudom hogy hogy) képeket és videókat is küldött magárol, és leveleztünk de mintha nem figyelne arra amit írok és ismerősnek,szerelmének nevez pedig ez nagyon nem így van és eljutottunk a dolog anyagi részéhez azt monta 4 dollár Ukrajnában a benzin litere és 300 dollárt kért kölcsön azt mondja visszadja mert Ukrajna keleti felén él ennyibe kerül amíg eljut a lengyel vagy magyar határig ekkor letiltottam szerencsére az igazi nevemet nem tudja álnéven leveleztem legalábbis én ő nem tudom,és természetesen nem adtam meg a számlaszámom meg ilyesmit dehogy.

2023. dec. 14. 17:54
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
100 %, hogy csalás, ez a pénzkicsalás mindenféle indokkal szinte általános a csalók körében.
2023. dec. 14. 20:38
 12/22 anonim válasza:
100%
Egyértelmű, hogy átverés, és szerintem ezt legbelül te is tudod. Azért született meg a kérdés, nem? A megérzéseid helyesek egyébként.
2023. dec. 14. 20:44
 13/22 sa Dale Cooper ***** válasza:
100%

Tökéletesen bizonyos, hogy átverés!

Az egyik jele pl. a sok közül, hogy nem figyel arra, amit mondasz, vagy kérdezel.

Célzatosan a bizalmadat akarja elnyerni, hogy kényelmetlen legyen nemet mondanod, így (eleinte) kisebb összegekkel lehúz.

A te sarad, hogy mikor mondasz neki nemet, ekkor átmegy fenyegetőzésbe, és minden addig belőled kihúzott, vagy tőled jövő információt felhasznál ellened fenyegetőzésre, zsarolásra.

Néha, csak puszta kíváncsiságból végig szoktam menni a folyamaton, hogy lássam, mennyit fejlődtek, de azt sosem árulom el, honnan tudtam, hogy csalók, nem kívánom oktatni őket. 😄

Választékosan küldöm el őket melegebb éghajlatra, és fenyegetőzésből van már egy szép csokor.

A manapság jellemző kategóriák a vagyont elajándékozni akaró halála előtt, a társkereső, aki rossz körülmények közül jön, az ingatlanos kacifántos ügylettel, és a katona, aki nem tudja a kimenekíteni a gyűjtögetett vagyonkáját.

De találkoztam már ezek kombinációjával is.

2023. dec. 15. 19:49
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
hogy lehetsz ennyire naív...
2023. dec. 16. 00:20
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Egy ideje már a használt értékesítési oldalakon, különösen a Facebook Marketplace-n is rengeteg ilyen kamu eladó és vásárló is van. A legtöbb már eleve azzal indít, hogy ő fizeti a szállítást, de vannak kifinomultabbak is, akik először csak érdeklődnek, elégedettek az állapotával, aztán jönnek azzal, hogy fizetik a szállítást, csak add meg az adataidat.

A folytatás meg vagy az, hogy általában az, hogy egy ugyanolyan kamu linket küldenek, mint amiket futár szolgálatok nevében szoktak SMS-ben tömegesen küldeni és ha megadod rajta az adataidat, már próbálják is feltörni az email és egyéb fiókjaidat. Aztán később meg majd kapsz a bankod nevében is hasonló kamu linket...

2023. dec. 16. 14:38
 16/22 A kérdező kommentje:
Hát igen leginkább onnan tudtam egyébként hogy csak nyomja a vakert mint ha olvasná hogy egyszer megkértem hogy küldjön egy képet a p***y-járol de ezt sem vette szívre sőt szidta az ilyen bunkókat mintha én nem kértem volna.A másik hogy elküldtem egy képet egy ukrán gabona ellenes traktoros tüntetésről amit én lőttem és akkor meg azt írta hogy örül hogy az én országom TÁMOGATJA Ukrajnát!!
2023. dec. 16. 18:52
 17/22 anonim válasza:
100%
Ne kattogj már ezen, nem lánnyal írktál, hanem egy csalóval, aki pasi is lehetett, lényegtelen milyen fotókat küldött.
2023. dec. 16. 19:10
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Van egy pontya?
2023. dec. 16. 19:24
 19/22 A kérdező kommentje:
Intim képet kértem.
2023. dec. 16. 20:10
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
13-as: Kibővitem a csalási kategóriáid, 1. az MVM gázszámlát küld, de neked nincs gázod, 2. Mrs. XY közli veled, hogy jótékonyságra tőled kér adományt, de most rögtön küld el, közel a karácsony, 3. Posta nevében közli, hogy csomagod érkezett, de a feladó email-cime kispista12@gmail.com, lehetne még folytatni.
2023. dec. 22. 21:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!