Mennyire biztos hogy ez egy átverés?
Tökéletesen bizonyos, hogy átverés!
Az egyik jele pl. a sok közül, hogy nem figyel arra, amit mondasz, vagy kérdezel.
Célzatosan a bizalmadat akarja elnyerni, hogy kényelmetlen legyen nemet mondanod, így (eleinte) kisebb összegekkel lehúz.
A te sarad, hogy mikor mondasz neki nemet, ekkor átmegy fenyegetőzésbe, és minden addig belőled kihúzott, vagy tőled jövő információt felhasznál ellened fenyegetőzésre, zsarolásra.
Néha, csak puszta kíváncsiságból végig szoktam menni a folyamaton, hogy lássam, mennyit fejlődtek, de azt sosem árulom el, honnan tudtam, hogy csalók, nem kívánom oktatni őket. 😄
Választékosan küldöm el őket melegebb éghajlatra, és fenyegetőzésből van már egy szép csokor.
A manapság jellemző kategóriák a vagyont elajándékozni akaró halála előtt, a társkereső, aki rossz körülmények közül jön, az ingatlanos kacifántos ügylettel, és a katona, aki nem tudja a kimenekíteni a gyűjtögetett vagyonkáját.
De találkoztam már ezek kombinációjával is.
Egy ideje már a használt értékesítési oldalakon, különösen a Facebook Marketplace-n is rengeteg ilyen kamu eladó és vásárló is van. A legtöbb már eleve azzal indít, hogy ő fizeti a szállítást, de vannak kifinomultabbak is, akik először csak érdeklődnek, elégedettek az állapotával, aztán jönnek azzal, hogy fizetik a szállítást, csak add meg az adataidat.
A folytatás meg vagy az, hogy általában az, hogy egy ugyanolyan kamu linket küldenek, mint amiket futár szolgálatok nevében szoktak SMS-ben tömegesen küldeni és ha megadod rajta az adataidat, már próbálják is feltörni az email és egyéb fiókjaidat. Aztán később meg majd kapsz a bankod nevében is hasonló kamu linket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!