Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a véleményed a magyar...

Mi a véleményed a magyar külföldre munkaközvetítőkről, szinte biztos, hogy átverés lesz?

Figyelt kérdés

Pl:

[link]

Azt írják csoportokban, hogy kerüljük ezeket

2020. aug. 10. 17:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Nem mondom hogy mindig átverés, de a párom első körben magyaron jött ki hát nem is volt korrekt. Mert le akarta nyúlni a 13.14. havit. Ami azért nagy szemetseg. Meg a szállás is irreálisan drága volt szóval ja.

Egy hónapot volt ott de igazából ezt ugródeszkanak használta. Utána én is kiköltöztem, de én magamnak kerestem bár én beszélem a nyelvet így nem volt gond.

[link]

Ő a tuti ha nem megy a nyelv és kell a segítség. Őt keresd bizalommal.

2020. aug. 10. 17:31
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
El kell felejteni mindegyiket. Nem is az átverés miatt, hanem a lehúzás miatt. Ha tudod a nyelvet semmi szükség közvetítőre. Ha pedig nem tudod a nyelvet ne menj külföldre. Ez ilyen egyszerű. A közvetítő egy felesleges köz közted és a munkáltató között. Ő belőled él. A munkáltató tisztességes bért ad neked (ha szakmunkás vagy), ő pedig leránt belőle egy szép összeget.
2020. aug. 10. 17:55
 3/14 A kérdező kommentje:
Akkor hogy lehet kijutni? Ottani lakcím nélkül nem vesznek fel sehova, munka nélkül meg nincs albérlet.
2020. aug. 10. 18:21
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, nem írtál semmi konkrétumot hogy milyen munkáról van szó. Én víz-gáz-fűtésszerelő vagyok. Eddig mindig úgy mentem, hogy német/osztrák álláskereső oldalon felhívtam a hirdető céget és mindenre rákérdeztem. Elmondtam, hogy mi vagyok, ki vagyok, azt is tudták hogy jelenleg Magyarországon vagyok, és végighallgattam hogy mit tudnak biztosítani. Ennyire egyszerű, csak beszélni kell a nyelvet. Egyébként elárulom neked, hogy a szállást sem a közvetítő adja, hanem a munkáltató biztosítja. Ha pedig pénzed van, akkor van albérlet. De az építőipari munkák 90%-nál van szállás, óriási szakemberhiány van és ezt csak a küldöldi munkaerő tudja csillapítani, így eleve szállással, apartmanokkal csábítják a külföldi munkaerőt. De azért mondom, hogy ez az én szakmám és Németország/Ausztria. Nem tudok nyilatkozni arról hogy mi újság például az informatika területén vagy hogy épp hogy mennek a dolgok Norvégiában.
2020. aug. 10. 18:43
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Én össze vissza kuldozgettem az eletrajzomat. És olyan helyre ahol adtak szállást (vendéglátás) így jutottam ki.

Kettes voltam

2020. aug. 10. 18:45
 6/14 anonim ***** válasza:
Vagyis első bocsi 🤣
2020. aug. 10. 18:46
 7/14 A kérdező kommentje:
Pl. ha gyárban szeretnék dolgozni Németországban, nő vagyok és nincsen kinn ismerősöm
2020. aug. 10. 19:48
 8/14 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. Akkor vedd fel az adott gyárral a kapcsolatot. Elküldöd az önéletrajzod, leírod hogy Magyarországon vagy, de nagyon szimpatikus a cég, blablabla, fogd fel amolyan motivációs levélnek. Aztán említsd meg, hogy Magyarországon vagy, de mindenképpen szeretnél náluk dolgozni, van-e lehetőség a gyáron keresztül szállást igénybe venni. Első körben próbáld ki ezt. Nem kell túlmisztifikálni. Az esetek többségében visszaírnak, nekem legalábbis ez a tapasztalatom.
2020. aug. 10. 20:30
 9/14 anonim ***** válasza:

De beszéled a nyelvet egyébként? Mert ha nem vagy alig és nem akarsz közvetítőt akkor az úgy nehéz lesz... Hacsak nem ismerősön keresztül.

Viszont ha ez a helyzet akkor ne Németországba menj hanem inkább Ausztriaba. Mert sokkal közelebb van nyilván ha nem tirolba mész. De ha nem beszélsz németül akkor innen mégis könnyebb hazajutni mint Németországból..

2020. aug. 10. 20:48
 10/14 A kérdező kommentje:
Nagyobb cégek is visszaírnak? mint pl a nagy autógyárak
2020. aug. 10. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!