Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mennyire bosszúállóak a...

Mennyire bosszúállóak a zsaroló hackerek?

Figyelt kérdés
A helyzet az ,hogy használok felhő tárhely alapú szolgáltatást. Sajnos elkövettem azt a hibát ,hogy valóban eléggé érzékeny és kompromitáló képeket és dokumentumokat tároltam ott. (Naivan azt hittem biztonságban...) Egyszer csak azt vettem észre, hogy megjelent egy új fájl ezen a felhőtárhelyemen ami egy zsarolólevél ,hogy állítólag mindent tudnak rólam és, hogy megvan nekik minden kontaktom így ha nem teszek eleget a követeléseknek (1000$ kifizetése crypto számlára) akkor "tönkreteszik" az életem. Elkezdtem egy kis nyomozásba és valóban megtaláltam az esetet amikor hozzáfértek a fiókomhoz de ,hogy hogyan azt nem tudom. Talán mindegy is... Ellenben a hozzá kapcsolt e-mail címem és minden egyéb fiókom látszólag érintetlen. Különböző jelszavakat használok , különböző mail címeket és ahol tehetem 2 lépcsőt is. Nyilván semmi garancia nincs arra ,hogy ha ezt az összeget kifizetem akkor békén hagynak végre így nem látom logikusnak a kifizetést. Viszont szerintetek van nekik értelme utólag ha nem teszek eleget a követelésnek külön időt szánni az én "tönkretételemnek"? Én úgy érzem, hogy itt a megfélemlítés akar lenni az eszközük. Hogy hátha kifizetem az összeget. Csak szerintem nem kell továbbá aggódjak vagy ilyenkor jellemzően már szándékosan is végigviszik az ügyet? Tudom eléggé megfoghatatlan a válasz de hátha van aki tapasztaltabb.

2023. szept. 10. 14:06
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Nem volt ilyen lista jellegű. Maximum néhány szerződés amin szerepel néhány adatom.
2023. szept. 10. 15:38
 12/14 anonim ***** válasza:
81%
Állítsd át FB-t, hogy csak te láthasd ismerőseid listáját.
2023. szept. 10. 16:14
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy csak paráztatnak.
2023. szept. 10. 16:28
 14/14 anonim ***** válasza:
66%
Gépet azért nézesd át, mert ha a jelszavad nem volt könnyű, lehet valamilyen gépre telepített programmal szerezték meg. :(
2023. szept. 10. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!