Külső ssd fertőzöttségét hogy tudom megvizsgálni?Zsarolóvírus áldozata lettem.
A minap áldozata lettem egy zsaroló vírusnak.
Minden fileomat letitkosította a gépemen, a feloldásért pedig váltságdíjat kért, amit minden mappán belül “read me” feliratú dokumentumban közöl. (2 napig 490, utána 980 dollárt kér)
Minden fileom Towz kiterjesztésű lett.
Utana olvastam, és lehetetlen a file visszafejtése, mivel egy egyedi online kulcsot használ.
Így ebbe beletörődtem, viszont azokat a fileokat nem tudta bántani, ami több mappán belül van elhelyezve.
Ezek meg is maradtak egy külső ssd-n.
Letöltöttem egy vírusírtót, amit egy ezzel foglalkozó cikk ajánl:
A neve: Gridinsoft Anti-Malware
Erre elő is fizettem egy évre, persze a bankkártyaadataimat is lenyúlták így, és amerikai tranzakció miatt tiltott a bank.
Facebook profilomat is tiltották, ami már csak hab volt a tortán.
Mivel minden leütött billentyűkaraktert látnak.
A gépemet újra formáztam, viszont az ssd-n csak vírus írtás történt az adott szoftverrel.
Kérdésem az lenne, hogy rá merjem e dugni a gépre?
Vagy van e valami módszer, amivel meggyőződhetek a vírus mentességétől?
Laikus vagyok a témában.
Köszönöm a válaszokat!
Szerintem ne nyúlj hozzá egyedül, vidd szakemberhez.
Titkosított fájlok közül nincs meg valamelyik? Elvileg mintha ajánlanának hozzá visszafejtőt, lehet már megfejtették a mechanizmusát vagy a kulcsot szerezték meg.
Akkor ez a vírusírtó is kamu?
Tört szoftvert licence kulcsot akartam lehúzni, nem túl nagy sikerrel :D
Sajnos többszázezres zene szoftverekre nincs pénzem, tudom nem kéne, de mindenki így csinálja, csak én nem értek hozzá, és meg is lett az eredmènye :(
Akkor offolom ezt a vírusírtót is, ssd-t meg formázom, ha a fileok áthúzása nem okozhat gondot.
"Sajnos többszázezres zene szoftverekre nincs pénzem"
És szükséged se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!