Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mennyire bosszúállóak a...

Mennyire bosszúállóak a zsaroló hackerek?

Figyelt kérdés
A helyzet az ,hogy használok felhő tárhely alapú szolgáltatást. Sajnos elkövettem azt a hibát ,hogy valóban eléggé érzékeny és kompromitáló képeket és dokumentumokat tároltam ott. (Naivan azt hittem biztonságban...) Egyszer csak azt vettem észre, hogy megjelent egy új fájl ezen a felhőtárhelyemen ami egy zsarolólevél ,hogy állítólag mindent tudnak rólam és, hogy megvan nekik minden kontaktom így ha nem teszek eleget a követeléseknek (1000$ kifizetése crypto számlára) akkor "tönkreteszik" az életem. Elkezdtem egy kis nyomozásba és valóban megtaláltam az esetet amikor hozzáfértek a fiókomhoz de ,hogy hogyan azt nem tudom. Talán mindegy is... Ellenben a hozzá kapcsolt e-mail címem és minden egyéb fiókom látszólag érintetlen. Különböző jelszavakat használok , különböző mail címeket és ahol tehetem 2 lépcsőt is. Nyilván semmi garancia nincs arra ,hogy ha ezt az összeget kifizetem akkor békén hagynak végre így nem látom logikusnak a kifizetést. Viszont szerintetek van nekik értelme utólag ha nem teszek eleget a követelésnek külön időt szánni az én "tönkretételemnek"? Én úgy érzem, hogy itt a megfélemlítés akar lenni az eszközük. Hogy hátha kifizetem az összeget. Csak szerintem nem kell továbbá aggódjak vagy ilyenkor jellemzően már szándékosan is végigviszik az ügyet? Tudom eléggé megfoghatatlan a válasz de hátha van aki tapasztaltabb.

2023. szept. 10. 14:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Egy balek vagy. Ne fizess.
2023. szept. 10. 14:12
 2/14 anonim ***** válasza:
88%

1000$ elég olcsón dolgoznak.

Bár szerintem az a cél hogy ha egyszer fizetsz, akkor újra zsarolni fognak amíg hajlandó vagy nekik újabb és újabb összegeket fizetni.

Ne foglalkozz velük. A legtöbb amit tehetsz. Nem hiszem hogy képesek lennének kinyomozni hogy mittomén a kiskunborzasztói közértben dolgozol, hogy oda elküldözgessék a pöcsös/csöcsös képeidet.

2023. szept. 10. 14:12
 3/14 A kérdező kommentje:
Különösen nem tudom ,hogy tudnának ártani nekem... illegális tartalmak nincsenek egyáltalán. A legrosszabb maximum néhány deepfake kép az ismerősi körből. Maximum nekik elküldik és aztán furcsán fognak rámnézni.😀 A munkahelyem, családi életem nem hiszem ,hogy tudna sérülni. Maximum tartozom majd egy magyarázkodással. Viszont én továbbra is azt gondolom pénz ide vagy oda nekik nem éri meg "pazarolni" az időt az én lejáratásommal ha amúgy sem fizetek.
2023. szept. 10. 14:17
 4/14 anonim ***** válasza:
75%

Nem hiszem hogy egyébként foglalkoznának vele, vagy egyáltalán ki tudnák nyomozni hogy kinek kell küldeni. Max látják hogy pár olyan kép, aztán arra már lehet zsaroló fenyegetést alapozni, nem semmi használható információjuk nincs.

Mondom szerintem arra megy ki a játék hogy ha küldesz 1000$-t akkor utána már 5000$ kérnek aztán 10.000$-et meg 25.000$-et amíg még hajlandó vagy vagy tudsz miből fizetni neki.

2023. szept. 10. 14:34
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Én e-mail-ben kaptam ilyet, hogy "felnőtt tartalmú oldalon jártam", megvan nekik ahogy a kamera előtt "játszom..." stb. Google fordítós levél volt, "elmentél egy oldalra, amely megbetegedett a vírussal", ebből is látható volt. Nincs kamerám és sose jártam ilyen oldalakon. A Bitcoin-címet jelentettem mint visszaélés.

Neked egyértelműen a felhőtárhelyedre töltötték fel ezt a fájlt? Mi a neve? Keress rá a fájl nevére és a benne szereplő szövegre a Google-vel.

Szerintem valami sablon-levelet kaptál.

Azt, hogy miképpen fértek hozzá a felhőtárhelyhez, nem tudom.

Írod hogy látod mikor fértek hozzá a fiókodhoz. Ezt honnan látod, milyen előzményből és az előzmény mit ír?

Egyébként soha semmi esetben nem éri meg fizetni.

2023. szept. 10. 14:41
 6/14 A kérdező kommentje:
Összefüggéseket biztos tudnak találni. Pl egy dokumentum a nevemmel aztán onnan facebook aztán onnan ismerősök stb stb... Fizetni akkor sem fogok mert nincs is értelme és amúgy sem hagyhatom fenyegetésben éljek ugye.
2023. szept. 10. 14:44
 7/14 A kérdező kommentje:
Igen a fájlt is látom. Onnan tudom ,hogy hozzáfértek mert a bejelentkezési logokból látszik, hogy különböző országokból jelentkeztek be ahonnan én nyilván nem. Gondolom VPN persze. A fájl neve valami ilyesmi "READ THIS !!!!!" És a MEGA nevű szolgáltatónál kaptam.
2023. szept. 10. 14:47
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Van a fiókba belépve olyan opció, ami az összes többi bejelentkezett kapcsolatot is mutatja? Ha nem találod, akkor jelszóváltoztatás esetén is fel sozkták ajánlani ilyen rendszerek, hogy "összes többi bejelentkezett kapcsolat kijelentkeztetése".
2023. szept. 10. 14:55
 9/14 A kérdező kommentje:
Pontosan ezt tettem. Kijelentkeztrttem minden eszközt. Bekapcsoltam a 2 lépcsőst. Most lementem az adatokat aztán törlöm a fiókot.
2023. szept. 10. 14:57
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha a képeken kívül semmi mást nem töltöttél fel (pl. kontakt-listával kapcsolatos információk és hasonlók) akkor ahhoz biztosan nem fértek hozzá, csak a szájuk jár, pénzhez akarnak jutni.

A Bitcoin-címet is jelentsd, vannak adatbázisok, pl. Bitcoin Abuse stb. Lehet ha rákeresel a Bitcoin-címre amit adtak, már meg is találod a visszaéléssel jelentett címek közt.

2023. szept. 10. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!