Vissza tudom szerezni a facebook profilom?
Sziasztok!
3nappal ezelőtt a facebookom, kijelentkezett magától, azzal a szöveggel, hogy a "munkaideje lejárt"..
Vissza akartam lépni a profilomba, de kiírta, hogy helytelen a jelszó.
Megnéztem gyorsan az emailjeimet, ott 3 olvasatlan értesítésem volt, 2 belépéshez szükséges kód, rá 1percre meg egy olyan, hogy Vietnámból bejelentkeztek a profilomba.
Természetesen rámentem arra az opcióra,hogy nem én jelentkeztem be onnan. Kiírta hogy 48óra a helyreállítás. Úgy el is tűnt a profilom, nem is lehetet nekem üzenetet sem írni.
24óra múlva már megtekinthető volt a profilom, viszont próbáltam belépni az emailcím már más volt a jelszóval együtt..
Bármi úton próbáltam vissza szerezni eddig a profilom, nem sikerült, állandóan a másik emailcímet adja be lehetőségként, hogy arra küldik a belépési kódot..
Próbáltam a személyi/jogosítvány elküldésével is 5x is 5/5re ugyan azt az emailt kaptam vissza, hogy nem fogjadják el mert homályos a kép..(bár szerintem nem volt az..)
Tipp, hogy esetleg, hogy tudnám vissza szerezni? Vagy esetleg az facebooknak valahogy írni/ jelezni hogy ez nem én voltam és helyre állítsák az egészet?
Mindenről van képernyőképem, tudnám is akár bizonyítani..
Vagy ez már teljesen veszett ügy?
Köszönöm az esetleges válaszokat!
És igen, amit a facebook kiadott lehetőségként/ segítségként mindent végig próbáltam, és ugyan oda lyukadtam ki, hogy az idegen email címre küldi csak a kódot, vagy a jelszót kéri..
Ismerős a helyzet, ismerősöm így vesztettel el 15 évnyi Facebook-tartalmát. Session Hijacking-gel ellopták a fiókodat. (Rákattintottál valamire, amire nem kellett volna.)
A Metánál sajnos idióták dolgoznak, azt hiszik, hogy az emailcím azonosítja a felhasználót, nem pedig más egyéb adatok. Ha megváltoztatták az emailcímet (amit kétfaktoros hitelesítéssel akadályozhattál volna meg), akkor már nincs mód visszaszerezni a fiókodat, mert a Facebooknak még az ilyen esetekre fejlesztett céleszköze is az emailcímet fogja megkérdezni, és mivel az már megváltozott, úgy ennyi volt. Nem kérdez tovább, nem ad alternatív opciókat.
Sajnálom. A fiókodat átalakítják, és leginkább kriptocsalásra fogják használni. (De az egészet egy bot csinálja, felesleges neki írogatni is.) Regisztrálj új fiókot, jelöld be az ismerőseidet, jelezd nekik, hogy tiltsák le a régi fiókodat, és alakíts ki egy kellő óvatosságot, hogy ne kattintgass meggondolatlanul shortlinkekre, egyáltalán semmilyen linkre egy üzenetben vagy emailben, aminek a küldése nem illik a kontextusba, állítsd be a 2FA-t (ahhoz a Google Authenticatort használd pl., az autentikátorok között is sok a csaló app).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!