Hogyan tudom vissza szerezni a facebook profilom, ha a kétlépcsős azonosítás miatt külső programról kér kódot, nekem viszont olyan nincs?
Figyelt kérdés
Annyi a sztori, valaki megpróbálta feltörni a facebookom (emailt kaptam róla) ezért megváltoztattam a jelszavam. Kidobott minden honnan de nem tudok vissza lépni mert amint beírok mindent, a kétlépcsős azonosító egy 6 számjegyű kódót kér. Megnéztem mit tehetnék, persze semmi nem működött. Smsben nem kaptam kódot, a személyes azonosító funkció ahol a jogsit vagy személyit kell befényképézni és azzal azonosítom magam sem működik. 3 emailt is írtam különböző facebook email címekre de semmi válasz. Valami ötlet?2022. szept. 19. 11:43
1/2 anonim válasza:
A kétlépcsős azonosítás mindig valami külső autentikátor programmal működik. Pl. Microsoft Authenticator, Google Hitelesítő de a Steamnek is van sajátja. Ezeket telepíteni kell, regisztrálni benne a fiókot. Innentől bizonyos időnként, mondjuk 30 másodpercenként véletlenszerű kódok generálódnak. Nyilván mindig az aktuális, épp érvényes számsor a hiteles. Facebook-ék ha jól emlékszem, a kétlépcsős azonosítás bekapcsolásakor adnak 10 ilyen kódot, hogy ha olyan helyzetben vagy, hogy nincs nálad másik eszköz (pl ellopták a mobilod, amin ott ez a hitelesítő program) akkor ezekkel a kódokkal bármikor visszajutsz a fiókba. Igen, ezeket a kódokat akkor fel kellett írni papírra, vagy kinyomtatni és eltenni biztos helyre. Nem lett felírva? Szívás...
2/2 anonim válasza:
Ja, amúgy ha Samsung telefonod van, a Samsung szereti a Facebook által küldött sms-ket spam-ként kezelni... A telefonra megérkezik, de elegánsan kussol róla. Az üzenetek/messages alkalmazást nyisd meg (ahol az sms-ek vannak) ott a három pont, beállítások azt valami üzenetbeállítást keress, letiltott üzeneteket, vagy valami hasonlót. Elvileg ott kell lenniük, adott számot fel is tudsz ott oldani. Ez más telefonnál is előfordulhat, nem csak Samsungnál, de ott is hasonló elérési útvonalon kell keresni a spamnak jelölt üzeneteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!