Feljegyezheti-e valaki a wifi jelszavamat a megkérdezésem nélkül?
Egy vonalkódos matrica van felragasztva a connect box aljára, amin a wifi jelszavak szerepelnek. A box egy polcon van elhelyezve, és ez a matrica csak akkor válik láthatóvá, ha a boxot a polcon elfordítjuk.
Megteheti-e a vendégem, vagy akár a rokonságom egy tagja, aki éppen látogatóba jött, hogy a connect boxot szó nélkül megfordítsa, ezt a matricát megkeresse rajta, és a wifi jelszót a megkérdezésem nélkül feljegyezze magának?
Észrevettem, hogy ezt tette, és amikor kérdőre vontam, hogy mit csinált, és miért nem kérdezte meg előbb, akkor megsértődött, hogy ez miért ekkora baj, ő csak szeretne a tabletjén akkor is netezni, ha éppen nálunk tartózkodik...
Hagyjuk már ezt az süket dumát.
Ha valakit érdekel a biztonság, az jelszót változtat.
Ha fizikai hozzáférése van akkor hosszúresetet nyom és alapra áll a router amibe már be tud lépni az alján levő jelszóval.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Én magam úgy gondolom, hogy nem technikai, vagy jogi megoldásokat kell találni ebben a helyzetben.
Illendőség. Ebben lehet megtalálni a választ.
Ugyan miért kéne jelszót váltanom otthoni környezetben?
Ha valakinek szüksége van rá, vagy bármi másra, szóljon, találni fogunk megoldást.
E logika mentén akár a szekrényajtókat is felszerelhetnénk számzárakkal, vagy a sütis doboz fedelét, aminek naponta változtatjuk a kódját, ha valaki megpróbálna kotorászni benne.
De miért akkor, amikor azt gondolja, nem látom…
És ő van felháborodva. Nem egy idétlenség?
Csak kíváncsi voltam a véleményetekre, még egyszer köszönöm mindenkinek.
Jogi szempontból ez tilos. Jogilag ezzel belépett egy olyan számítógépes rendszerbe, amihez nincs engedélye és jogosultsága. Ha jól látható helyen ki lenne függesztve a jelszó, akkor lehetne azzal védekezni, hogy ráutaló magatartással te engedélyezted ezt, de így, hogy még csak közvetlenül nem is látható, ezzel egyértelműen vétséget követett el.
Ami az erkölcsi-etikai vetületét illeti: nem illik más lakásában kutakodni az ott élő engedélye nélkül. Ha ezek után még ő van megsértődve, én minimalizálnám vele a kapcsolattartást, és elmagyaráznám, hogy hogyan illik vendégségben viselkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!