Fertőzött vagy meghekkelt notebook esetén segit valamit a merevlemezcsere?
Merevlemezcsere segíthet (új rendszer telepítése), de fontos hogy másik adattároló ne legyen ami a régi HDD üzemelésekor is bent volt.
Úgy tudom mostanában nincsenek olyan kártevők, amelyek kikapcsolt állapotban pl. valamelyik hardverelemben "képesek megmaradni", mint régen a "Legozz" nevű vírus, aztán ki tudhatja... :(
Segít, de felesleges.
Ha faval fűtesz és hideg van nem kell erdőt venned csak annyi fát ami kell. De erdőt is vehetsz
Segíteni segít, csak általában felesleges az egész merevlemezt cserélni - elegendő a vírust leirtani, vagy súlyosabb esetben a rá telepített operációs rendszert újratelepíteni - a merevlemezt vezérlő mikrovezérlőt megfertőző kártevő - bár létező ( [link] ), de - nem elterjedt támadási metódus.
" pl. valamelyik hardverelemben "képesek megmaradni", mint régen a "Legozz" nevű vírus"
A Legozz vírus nem hardvert fertőzött, hanem .com és .exe fájlokat:
Hajdani rendszergazda (akivel jóban voltam) írta, hogy hardverelemeket fertőzött és hogy még a RAM-okat is ki kellett szedni, 24 óra volt míg a feszültség leesett adott hardverelemről (pl. régi videokártya) és már nem maradt meg benne. A netes leírások nem tudom miért nem írják.
Kérdező: sajnos nem tudok válaszolni arra, amit privátban írtál. :(
"Hajdani rendszergazda (akivel jóban voltam) írta, hogy hardverelemeket fertőzött és hogy még a RAM-okat is ki kellett szedni"
Ez hülyeség.
A RAM a gép áramtalanításával azonnal elveszíti a rajta levő információt, nem kell neki 24 óra.
"A netes leírások nem tudom miért nem írják."
Mert ez a jó haverod nagyotmondása - esetleg rosszul emlékezése (az idő sok mindent megszépít). Ez egy szimpla, magát a futtatható állományok végére, a memória felső, a DOS 640kB-os határa alatti részére beíró, memóriarezidens vírus volt, semmi több.
Mint írtam: ámbár vannak a hardverek mikrovezérlőjét/BIOS-át megfertőző vírusok, de a hardverek különbözőségei, és a BIOS/mikrovezérlő korlátoltsága miatt nem elterjedt a használatuk.
4 - a netes leírások azért nem írják, mert óriási hülyeség :D Én most nem megyek bele, hogy miért, de ez már olyan kész átverés kategória :D
Kérdező: nem kell cserélni a merevlemezt. Egy újratelepítés untig elég, ha nem tudsz máshogy megszabadulni a vírustól (ha van egyáltalán). Ha több háttértár van a gépben, vagy használtál hordozható médiát, azokon ugyanúgy jelen lehet a vírus. Azért a gyári Defender elég jól odafigyel ezekre, ha beleszaladnál.
"A netes leírások nem tudom miért nem írják."
Mert ilyen nincs. Ez nettó ostobaság.
Évtizedekig szenvedtek hogy gyors korlátlanul újra írható tárolót csinaljanak , ebből a korlátlanul írható meg a mai napig nem megy, erre kiderül hogy régen a dosos idoben csak egy kis program telepítése után átalakult a hardver.
Ha hamarabb mondja a rendszergazda haverod milliárdosok lennénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!