Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Fertőzött vagy meghekkelt...

Fertőzött vagy meghekkelt notebook esetén segit valamit a merevlemezcsere?

Figyelt kérdés
notebook,probléma,merevlemez

2022. jan. 29. 09:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Merevlemezcsere segíthet (új rendszer telepítése), de fontos hogy másik adattároló ne legyen ami a régi HDD üzemelésekor is bent volt.

Úgy tudom mostanában nincsenek olyan kártevők, amelyek kikapcsolt állapotban pl. valamelyik hardverelemben "képesek megmaradni", mint régen a "Legozz" nevű vírus, aztán ki tudhatja... :(

2022. jan. 29. 09:44
 2/12 anonim ***** válasza:

Segít, de felesleges.

Ha faval fűtesz és hideg van nem kell erdőt venned csak annyi fát ami kell. De erdőt is vehetsz

2022. jan. 29. 13:17
 3/12 anonim ***** válasza:

Segíteni segít, csak általában felesleges az egész merevlemezt cserélni - elegendő a vírust leirtani, vagy súlyosabb esetben a rá telepített operációs rendszert újratelepíteni - a merevlemezt vezérlő mikrovezérlőt megfertőző kártevő - bár létező ( [link] ), de - nem elterjedt támadási metódus.

" pl. valamelyik hardverelemben "képesek megmaradni", mint régen a "Legozz" nevű vírus"

A Legozz vírus nem hardvert fertőzött, hanem .com és .exe fájlokat:

[link]

2022. jan. 29. 13:28
 4/12 anonim ***** válasza:

Hajdani rendszergazda (akivel jóban voltam) írta, hogy hardverelemeket fertőzött és hogy még a RAM-okat is ki kellett szedni, 24 óra volt míg a feszültség leesett adott hardverelemről (pl. régi videokártya) és már nem maradt meg benne. A netes leírások nem tudom miért nem írják.

Kérdező: sajnos nem tudok válaszolni arra, amit privátban írtál. :(

2022. jan. 29. 13:53
 5/12 anonim ***** válasza:

"Hajdani rendszergazda (akivel jóban voltam) írta, hogy hardverelemeket fertőzött és hogy még a RAM-okat is ki kellett szedni"

Ez hülyeség.

A RAM a gép áramtalanításával azonnal elveszíti a rajta levő információt, nem kell neki 24 óra.

"A netes leírások nem tudom miért nem írják."

Mert ez a jó haverod nagyotmondása - esetleg rosszul emlékezése (az idő sok mindent megszépít). Ez egy szimpla, magát a futtatható állományok végére, a memória felső, a DOS 640kB-os határa alatti részére beíró, memóriarezidens vírus volt, semmi több.

Mint írtam: ámbár vannak a hardverek mikrovezérlőjét/BIOS-át megfertőző vírusok, de a hardverek különbözőségei, és a BIOS/mikrovezérlő korlátoltsága miatt nem elterjedt a használatuk.

2022. jan. 29. 14:35
 6/12 anonim ***** válasza:

4 - a netes leírások azért nem írják, mert óriási hülyeség :D Én most nem megyek bele, hogy miért, de ez már olyan kész átverés kategória :D

Kérdező: nem kell cserélni a merevlemezt. Egy újratelepítés untig elég, ha nem tudsz máshogy megszabadulni a vírustól (ha van egyáltalán). Ha több háttértár van a gépben, vagy használtál hordozható médiát, azokon ugyanúgy jelen lehet a vírus. Azért a gyári Defender elég jól odafigyel ezekre, ha beleszaladnál.

2022. jan. 29. 14:36
 7/12 Szirty ***** válasza:

"A netes leírások nem tudom miért nem írják."

Mert ilyen nincs. Ez nettó ostobaság.

2022. jan. 29. 14:51
 8/12 anonim ***** válasza:

Évtizedekig szenvedtek hogy gyors korlátlanul újra írható tárolót csinaljanak , ebből a korlátlanul írható meg a mai napig nem megy, erre kiderül hogy régen a dosos idoben csak egy kis program telepítése után átalakult a hardver.

Ha hamarabb mondja a rendszergazda haverod milliárdosok lennénk.

2022. jan. 29. 14:57
 9/12 anonim ***** válasza:
8 - így, ahogy mondod. Jól titkolom, de nekem csak a NumLock-om már 1PB -tud :)
2022. jan. 29. 15:01
 10/12 anonim ***** válasza:
2003 körül mondta, hogy "a régi időkben" ez volt, ki kellett venni az alaplapi elemet is és szétszedni 24 órára. :)
2022. jan. 29. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!