Miért tesznek minden notebookba webkamerát, amikor sokan egyáltalán nem használják, és felesleges kockázat és költség?
Azért egy video beszélgetésnél jól tud jönni. És nem egy eszeveszett nagy költség a gyártó részéről.
Ennyi erővel a mobiltelefonba minek a selfi kamara, az szerinted nem "veszélyes"?
Szerintem csak a paranoiások, meg a laikusok fosnak tőle. Ha letiltom a hardvert, benyalhat a hacker meleg sz@rig. Amúgy meg ha fel is töri, mégis mi a rákot tud vele kezdeni? Atom titkokat nem őrzök, legfeljebb láthatja milyen gyönyörű vagyok. :D
Kösz az eddigi válaszokat.
#1: De nem mindenki szokott "videotelefonálni". Nem azt mondtam, hogy ne legyen egyikben sem. De akit zavar, tudjon olyat választani, amiben nincs, és lehetőleg ne 3 féléből. A szelfikamera sem hiányzik egyáltalán, bár a hátsó sem nagyon. Egyébként ha feltörik valahogy a géped, szerinted nehéz lesz engedélyezni a letiltott kamerát? OK, nem tragédia, ha távolról néznek, de lehetőleg esélyük se legyen rá.
#2: Igen, csakhogy a kamerát szerintem nem mindenki használja, ahogy a mikrofont sem, talán a többség nem használja egyiket sem soha, nem tudom. Ujjlenyomat-olvasó pl. néhány gépen opcionális, ez is lehetne az.
#3: Tudsz példát mondani?
#4: Teljesen egyetértek. Nekem mondjuk tabletem van, azon elég furcsa lenne.
Semmin sem lenne furcsa a lehetőség a választásra.
Simán be lehetne építeni kapcsolókat, amik kilövik teszem azt a mikrofon, vagy a kamera áramellátását... De hát abba mi lenne a móka, nem tudnák annyi ember adatait feldolgozni akkor (és esetleg profitálni belőle).
#9: Csak akkor nem vagy hacker támadásnak kitéve, ha nem kötteted be az Internetet.
Amúgy nem is kell hozzá hacker. Az emberek önként és dalolva megadják minden adatukat a különböző platformokon. Lassan már azt is, hogy milyen volt napi székletük állaga és színe.
Emiatt nem is értem ezt a webkamera paranoiát. De ha valaki nagyon ki akarja élni magát ezen, annak ott a ragasztó szalag. Azt biztos nem tudják meghackelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!