Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Miért tesznek minden notebookb...

Miért tesznek minden notebookba webkamerát, amikor sokan egyáltalán nem használják, és felesleges kockázat és költség?

Figyelt kérdés
Úgy értem, miért nem árulnak olyat, amin nincs? Nem kell emlékeztetni, hogy le lehet ragasztani. Tudom, hogy van 1-2 notebook, amin elhúzható fedél van a webkamera előtt.
2020. ápr. 20. 08:28
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Tényleg átlagfelhasználó vagyok, és nem paranoiás. Nem ragasztottam még le a webkamerát a tabletemen. De nem az volt a kérdés, hogy mit tegyek, hogy ne férjenek hozzá a webkamerához a támadók.
2020. ápr. 22. 15:32
 12/19 P.O.C. ***** válasza:
88%

#11: Hát az eredeti kérdésed csak a gyártóra tartozik. Itt valószínűleg senki nem tudja megválaszolni.

Valószínűleg lényegesen többen használják, vagy legalábbis elvárják, hogy benne legyen, mint akik élesen ellenzik, mint pl. te. És ugye a többség dönt, erőseb kutya b...ik, elvén inkább raknak bele.

És ugye ezek a cégek biztonsági megoldásokat is fejlesztenek. Tehát ha raknának fizikai ki/be kapcsolót az integrált kamerának és/vagy mikrofonnak, azzal elismernék azt hogy: "Igen, szarok vagyunk, mégsem tudjuk megvédeni a géped az illegális behatolástól. "

2020. ápr. 22. 17:21
 13/19 A kérdező kommentje:
Márpedig újabban raknak egy kis eltolható fedelet egy pár modellbe... Azt egyébként, hogy mekkora kereslet lenne a webkamera nélküli notebookokra, csak úgy lehetne lemérni, ha meg is jelentetnének ilyeneket. Én csak 9 éve követem a piacot, de egy ilyennel sem találkoztam eddig.
2020. ápr. 23. 09:28
 14/19 anonim ***** válasza:
88%

"Azt egyébként, hogy mekkora kereslet lenne a webkamera nélküli notebookokra, csak úgy lehetne lemérni, ha meg is jelentetnének ilyeneket"

Szinte biztos, hogy felmérték a felhasználói igényeket és az az eredmény jött ki, hogy a többség szeretné/elvárná a kamerát.

2020. ápr. 23. 12:10
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

"egy ilyennel sem találkoztam eddig."

Tehát amit nem látsz, az nem is létezik?

2020. ápr. 23. 13:41
 16/19 A kérdező kommentje:
Céloztam én erre? De ha létezik is valahol dél-Kínában, nem nagyon reklámozzák.
2020. ápr. 23. 14:24
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

"Céloztam én erre?"

Lássuk csak...

"Úgy értem, miért nem árulnak olyat, amin nincs?"

"Azt egyébként, hogy mekkora kereslet lenne a webkamera nélküli notebookokra, csak úgy lehetne lemérni, ha meg is jelentetnének ilyeneket. Én csak 9 éve követem a piacot, de egy ilyennel sem találkoztam eddig."

Az utolsó két mondat egy az egyben azt feltételezi, hogy nincs. Pedig van.

Gyakorlatilag 3 napja derogált rákeresni, de nesze:

[link]

Nem egy webshopban direkt van rá filter, persze elhiszem én, hogy könnyebb homokba dugni a fejed, és lökni tovább a marhaságot, hiába írták már, hogy rengeteg van amiben nincs kamera.

2020. ápr. 23. 17:33
 18/19 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm, ez is valami, bár egytől egyig drága gamer. Az egy kicsit túlzás, hogy rengetegen írták volna, hogy van, csak a 3-as, de példát ő sem írt, én pedig nem állok neki külföldi webshopokat böngészni, mivel nem akarok venni semmit. Az igaz, hogy tényleg céloztam arra, hogy nincs, vagy legalábbis nem lehet túl gyakori. Most már lezárhatjuk a témát, nem szeretnék ezen lovagolni. Még egyszer kösz mindenkinek.
2020. ápr. 23. 21:05
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

"én pedig nem állok neki külföldi webshopokat böngészni"

Akkor talán nem kéne ismeretek hiányában baromságokat állítani, nem gondolod?

2020. ápr. 23. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!