Feljegyezheti-e valaki a wifi jelszavamat a megkérdezésem nélkül?
Egy vonalkódos matrica van felragasztva a connect box aljára, amin a wifi jelszavak szerepelnek. A box egy polcon van elhelyezve, és ez a matrica csak akkor válik láthatóvá, ha a boxot a polcon elfordítjuk.
Megteheti-e a vendégem, vagy akár a rokonságom egy tagja, aki éppen látogatóba jött, hogy a connect boxot szó nélkül megfordítsa, ezt a matricát megkeresse rajta, és a wifi jelszót a megkérdezésem nélkül feljegyezze magának?
Észrevettem, hogy ezt tette, és amikor kérdőre vontam, hogy mit csinált, és miért nem kérdezte meg előbb, akkor megsértődött, hogy ez miért ekkora baj, ő csak szeretne a tabletjén akkor is netezni, ha éppen nálunk tartózkodik...
Ennek nem sok köze van a számítástechnikához.
Inkább családon belüli etikai kérdés, amit lerendeztek négyszemközt.
De mondok egy okosságot neked: fogod a kis matricát és le kapirgálod a modemről, majd a 192.168.0.1 címmel belépsz a modem felületére, megváltoztatod a WiFi jelszót. Aztán létrehozol egy vendég WiFit csatornát aminek a sávszélességét igény szerint beállítod, majd jelszavát kiragasztod a falra.
Akármilyen hihetetlen, de nálam így van megoldva.
Aki jön hozzánk és akar WiFit annak ott van a jelszó egy cetlin, meg 50Mbit/s amit beoszthatnak egymás között.
Szerintem is maximum etika tiltja.
Ez persze nem jelent semmit, mert laikus vagyok, de nem tudok "mások Wi-Fi jelszavának illetéktelen eltulajdonítása" jogszabályról.
Ez egy jogi kérdés?
Mert annak nagyon gyenge.
"Tudom, hogy buta kérdés, de miért nem változtatod meg a jelszót?"
Valamelyik szolgáltató előre konfigurált modemet ad, és nem adja meg hozzá az admin jelszót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!