Mit árul el rólunk az IP cím?
Csak az autó tulajdonosáról, és csak bizonyos emberek részére. És ez néha pont elég. Persze, igazad van, mezei polgárnak semmit sem mond.
Az autós példa nagyon jó. Nekem nem mond semmit a rendszámod, de ha elköti valaki és mondjuk elkövet egy cserbenhagyást, nálad csöngetnek először. Kellemetlen.
Nézzünk egy másik példát:
Jelenleg az IP címe a gépem hálózati adapterének: 192.168.0.15
Mit árul el rólam? :)
Mivel ez már a te lokális hálózatodon belül van, a topology hideing miatt eleve nem láthatnám. Így hogy megadtad, nagy valószínűséggel lokálisan van egy 192.168.0.0/24 -es alhálózatod (amiből a 24 nem törvényszerű)
Ami elárulna az előfizetésedről valamit, az az aktuális nyilvános ip-d lenne, persze nekem mint földi halandónak annyit mondana, mintha a rendszámod adnád meg. Semmit. (Egyébként ismertem olyat, aki a rendszámom alapján tudta az ismerkedéskor, hány kocsim volt és milyenek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!