Mit árul el rólunk az IP cím?
Na ez félrement:
“ Az IP címet nem pl. a PC rendeli a hálókártyához?”
Statikusnál a pc-n te állítod be, de automatikusnál a dhcp szerver, ami lehet a routerben, vagy másik pc-n a hálózatban.
"...nem IP-cím alapján, hanem MAC cím alapján "látják"
Attól függ melyik szintről nézzük. Nézhetjük úgy is, hogy nem MAC cím alapján látják, hanem modulált villamos vagy optikai vagy rádiófrekvenciás jelek alapján.
Visszatérve a fő kérdéshez hogy "Mit árul el rólunk az IP cím?" hát közvetlenül semmit, mert az IP cím nem egy személyt bilogoz meg hanem egy eszköz hálózati adapteréhez köthető (még csak nem is közvetlenül magához az eszközhöz).
Tehát a hajam színét vagy a családi állapotom nem árulja el az IP cím.
Csak többszörös áttétellel lehet velem kapcsolatba hozni bizonyos körülmények megléte esetén.
"...a routered nyilvános címe alapján egyértelműen be tudnak azonosítani."
Szó sincs róla! Személyt nem tudnak azonosítani.
Annyit tudnak hogy azt az IP-t kiadta a rendszer annak az előfizetőnek.
Aztán hogy akkor éppen TE ültél a gép előtt és neteztél, vagy anyuka nézett recepteket a mindmegette.hu-n vagy vérpistike bringázott arra és a ház előtt lopta a WiFI-det a bokor alatt azt nem tudják. Az már a nyomozás további részéhez tartozik.
Ahogy írtam, közvetett módon, az IP címhez közvetlenül köthető információk segítségével közvetett módon történik.
Ne menjünk el a szőrszálhasogatás irányba.
Be tudnak azonosítani = beazonosítható az előfizető. Nyilván honnan tudnák ki ül a gép előtt.
Tudtommal viszont az előfizető felel, ha pl. torrenttel megbukik valaki, pont azért, hogy ne lehessen azzal takarózni, hogy “há’ én nem tudtam hogy más mit csinált a hálózatomon.”
" Tudtommal viszont az előfizető felel, ha pl. torrenttel megbukik valaki, pont azért, hogy ne lehessen azzal takarózni, hogy “há’ én nem tudtam hogy más mit csinált a hálózatomon.” "
Szerintem elég abszurd lenne ha ez tényleg így működne. Mert ennyi erővel ha ellopják az autómat, és másik autóval karamboloznak vele, akkor a másik karamboloz sofőr kárát is én fizessem mer, "mert hát az én autóm".
18 rossz a hasonlatod. Autónál is létezik a kollektív felelősségrevonás.
Ha odaadod a fiadnak, gyorshajtás miatt neked megy a csekk. Régen ki lehetett magyarázni állítólag(amikor nem jött kép), hogy nem te voltál és nem tudod ki volt. Erre vezették be, ha nem tudod akkor te fizetsz.
Internetnél nem tudom mi van magyaroknál, de németeknél pint ezért van a szabály, hogy ne mondhasd, hogy feltörték a wifid és te ugyan nem tudsz róla. Az ismerősömnél is csak jött a pár 100 eurós figyelmeztetés azzal a szöveggel, hogy a következő ezres tétel lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!