Mit árul el rólunk az IP cím?
Egy 10 éves cikk. Azóta németeknél egyértelműen nem hagyhatod nyitva a netet.
Nem tudom nemzetközileg hol tart a dolog.
"Ne menjünk el a szőrszálhasogatás irányba.
Be tudnak azonosítani = beazonosítható az előfizető. Nyilván honnan tudnák ki ül a gép előtt."
Jó reggelt kívánok, erről dumálok!
Az előfizetést azonosítják NEM a személyt. Ahhoz nyilván kapcsolható egy személy (megint csak közvetett módon).
Ez nem szőrszálhasogatás hanem alapvető különbség ahhoz képest mint ha az IP cím a személyt azonosítaná. Ennyi és nem több. Hogy hova lehet ebből tovább menni (közvetett mód) az más kérdés, abban teljesen igazad van.
Jó, akkor a személyi igazolványszám alapján sem lehet az embert belőni, csak az igazolványt. :)
Mert ugye elveszthetem, és esetleg megpróbálja használni egy becstelen megtaláló.
"Jó, akkor a személyi igazolványszám alapján sem lehet az embert belőni"
Az személyhez kötött irat.
Az IP cím nem személyhez kötött információ!
“ Az IP cím nem személyhez kötött információ!”
Ha fix ip-van akkor előfizetéshez kötött, az előfizetés pedig személyhez kötött. (Ha természetes személyről van szó és nem cégről)
Ha nem fix ip, akkor pedig a dhcp szerver logjaiban megvan, hogy adott időablakban melyik előfizetésnek adta ki az ip-címet, az előfizetés pedig itt is az emberhez kötött.
Legalábbis még nem láttam az előfizetők közt kutyát, macskát moszatot.
"Ha fix ip-van akkor előfizetéshez kötött, az előfizetés pedig személyhez kötött."
Ez közvetett kapcsolat. Erről pofázok. Nem ment még át?
Az nem jött át, hogy mit szeretnél vele mondani, vagy cáfolni.
Van kapcsolat. Ennyi. Felőlem közvetett, de van kapcsolat, egy lépéssel több lenyomozni. De le lehet.
"Az nem jött át, hogy mit szeretnél vele mondani, vagy cáfolni."
Ötször leírtam már.
Nem nem írtad. 5-ször leírtál egy tényt, aminek semmi jelentősége.
Ha az a kérdés, hogy vonattal eljutsz-e Miskolcról Záhonyba, és igen a válasz, teljesen irreleváns, hogy van-e direkt járat, vagy átszállással jutsz-e el. Lehet rugózni rajta, “3 átszállással lehet”. Attól még lehet.
"Nem nem írtad. 5-ször leírtál egy tényt, aminek semmi jelentősége."
A kérdés szempontjából alapvető a jelentősége. Mivel az IP cím a személyről semmit nem árul el közvetlenül.
Ahogy pl. az autó rendszáma sem árul el semmit arról aki vezeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!