Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Ez így elég biztonságos?

Ez így elég biztonságos?

Figyelt kérdés
Mivel már sok vírust kaptam win 7 alatt, felraktam ma az avastot, a kasperskyt, és a nod32-t. Ez a tripla kombó elég biztonságos.
2021. febr. 17. 20:15
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

"Ez a tripla kombó elég biztonságos."

Az. Valamint égbekiáltó baromság.

2021. febr. 17. 20:21
 2/7 anonim ***** válasza:
Halottnak a három csók.
2021. febr. 17. 20:52
 3/7 anonim ***** válasza:
44%

Fölösleges három darab vírusirtó - csak az erőforrást pazarolod

Elegendő lenne egy is - akár a Microsoft által nyújtott is - csak:

* lehetőleg le kéne cserélni a régi, terméktámogatást nélkülöző Windows 7-tet Windows 10-re (vagy esetleg - ha nem vagy annyira a "Windowshoz kötve" - valamilyen friss, elterjedt Linux-disztribúcióra)

* kerülni kell a mindenféle gyanús helyről származó, tőrt, kulcsgenerálós, warezolt vackokat - ha fizetős szoftver, nincs mese, meg kell venni; vagy keresni ingyenes free-/hareware, vagy nyílt forrású alternatívákat

* érdemes a böngészőhöz reklámblokkoló bővítményt - alkalmasint az uBlock Origint - használni: valamelyest kiszűri a kártevőket tartalmazó oldalakat, a kártevőket tartalmazó, a weboldalba ágyazott reklámokat

* oda kell figyelni, milyen oldalakat nyitsz meg, mire kattintasz, mit töltesz le - a legjobb(nak hitt) vírusirtó sem véd meg a saját hülyeségedtől - legyen egy kis egészséges paranoiád: "Biztos, hogy a haverom küldte azt a Powerpoint-prezentációt, biztonsággal letölthetem?"/"Biztos, hogy a kapott e-mailt tényleg a bankoom küldte?"/"Biztos, hogy a weboldalon javasolt szoftver biztos forrásból származik?"/"Tényleg ingyen iPhone-t nyerhetek?"

* a fontos állományaidról készíts külön külső meghajtókra biztonsági másolatot

2021. febr. 17. 20:54
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha tutira akarsz menni QEMU-ban telepítesz egy virtuális gépet és azt használod böngészésre.
2021. febr. 17. 21:06
 5/7 anonim ***** válasza:
Kifejezetten káros, ha három antivirust felteszel. Ezek könnyen "összevesznek", a vírusdefiníciós fájlok miatt egymást kártevőknek nézhetik, akár még használhatatlan módon is lelassíthatják a rendszert. Hagyd meg azt, amelyik szimpatikus (én az Avast mellett döntenék), a többitől meg szabadulj meg!
2021. febr. 17. 23:53
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

"lehetőleg le kéne cserélni a régi, terméktámogatást nélkülöző Windows 7-tet Windows 10-re"

Microsoft-propaganda. Ha van egy megbízható antivirus, egy megbízható böngésző, meg egy jól beállított router, esetleg még egy tűzfal is, a sebezhetőségek 99,9%-át egyszerűen lehetetlen kihasználni, mert a védelmi szoftverek csírájában elfolytják a próbálkozásokat.

"akár a Microsoft által nyújtott is"

Tudnék mesélni a zsarolóvírusról, meg a "nem kell nekem sem a NOD, sem az AVAST, frissített Win10-em, meg Defenderem van" felhasználóról.

De használjon mindenki azt, amit akar. Nekem nem lesz rosszabb az életem attól, hogy másnak odaveszik minden adata.

2021. febr. 17. 23:57
 7/7 anonim ***** válasza:

"Microsoft-propaganda."

Nem az.

A Windows 7-nek megszűnt a terméktámogatása:

[link]

Nem kap többé biztonsági frissítéseket (hacsak nem ESU-programban résztvevő nagyvállalati felhasználó), így sebezhetővé válik.

Ezek tények.

"Tudnék mesélni a zsarolóvírusról, meg a "nem kell nekem sem a NOD, sem az AVAST, frissített Win10-em, meg Defenderem van" felhasználóról."

Ez a "hallottam a szomszéd Pistikétől, hogy a nővérének a barátjának a faterja Defendert használt, aztán..."-esete.

Egy vírus nem önmagától kerül a felhasználó gépére, a felhasználón múlik, hogy letölti azt, futtatja (ezért forszíroztam a felhasználói odafigyelést). Lehet akármilyen (akár csillió forintos) csodavédelme - legyen az Avast, Nod vagy Kaspersky,... - ha pont azt az 1 vírust kapja el, amit a víruskeresője nem ismer fel, akkor megfertőződik.

"nem lesz rosszabb az életem attól, hogy másnak odaveszik minden adata."

Ezért említettem a biztonsági mentés fontosságát. Több példányban, külön külső meghajtórkra.

2021. febr. 18. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!