Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Ez a program biztonságos? SOS

Ez a program biztonságos? SOS

Figyelt kérdés

Szóval letöltöttem egy programot, de kicsit gyanús nekem 🤨

Az a neve, hogy cputhermometer, a telepítő cputhermometer_setup.exe

Lehet, hogy átverés, de mindenesetre gyanús.

Ezért gyanús: [link] ,

[link]

Lehet, hogy vírusos, vagy átverés, vagy mi?

2021. jan. 22. 16:54
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ennyiből nem tudom kizárni, hogy kártevő legyen (mondjuk ha van egy jó antivirusod, az 99,9%, hogy úgyis megfogja), de egy biztos: az ikon, és az eredeti fájlnév NEM gyanús. :)

A telepítő a 7zip nevű tömörítőprogrammal készült, ezért "7Z" az ikonja, a 7z.sfx.exe pedig ezen tömörítővel létrehozott önkicsomagoló állományok alapértelmezett fájlneve. (sfx = self-extractor.)

2021. jan. 22. 16:59
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha a hivatalos oldalról töltöd le:

[link]

ahonnan elérhető a forráskódja (az a forráskód, amiben a programot írták, így átellenőrizheted, vagy akár lefordíthatod magadnak) is:

www.cputhermometer.com/cputhermometer_srouce.zip

a telepítője bár gyanús (de gyanítom ezek fals pozitív riasztások - a nagyobb kártevőkeresők nem riasztanak):

[link]

de ha azt kibontod archiválószoftverrel (én xUbuntu Linux alatt az Engrampával tömörítettem ki, de gyanítom 7-Zp vagy Peazip is kitömöríti), a benne levő futtatható állományok:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

kártevőmentesek.

Szóval feltehetőleg vírusmentes.

2021. jan. 22. 17:12
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi! Avast nem riasztott! :)
2021. jan. 22. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!