Ez a program biztonságos? SOS
Szóval letöltöttem egy programot, de kicsit gyanús nekem 🤨
Az a neve, hogy cputhermometer, a telepítő cputhermometer_setup.exe
Lehet, hogy átverés, de mindenesetre gyanús.
Ezért gyanús: [link] ,
Lehet, hogy vírusos, vagy átverés, vagy mi?
Ennyiből nem tudom kizárni, hogy kártevő legyen (mondjuk ha van egy jó antivirusod, az 99,9%, hogy úgyis megfogja), de egy biztos: az ikon, és az eredeti fájlnév NEM gyanús. :)
A telepítő a 7zip nevű tömörítőprogrammal készült, ezért "7Z" az ikonja, a 7z.sfx.exe pedig ezen tömörítővel létrehozott önkicsomagoló állományok alapértelmezett fájlneve. (sfx = self-extractor.)
Ha a hivatalos oldalról töltöd le:
ahonnan elérhető a forráskódja (az a forráskód, amiben a programot írták, így átellenőrizheted, vagy akár lefordíthatod magadnak) is:
www.cputhermometer.com/cputhermometer_srouce.zip
a telepítője bár gyanús (de gyanítom ezek fals pozitív riasztások - a nagyobb kártevőkeresők nem riasztanak):
de ha azt kibontod archiválószoftverrel (én xUbuntu Linux alatt az Engrampával tömörítettem ki, de gyanítom 7-Zp vagy Peazip is kitömöríti), a benne levő futtatható állományok:
kártevőmentesek.
Szóval feltehetőleg vírusmentes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!