Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Amikor a gmail-em nyitva...

Amikor a gmail-em nyitva van,1-2 óra múlva iszonyúan belassul az internetem (modemes), néha még a gép is. Miért?

Figyelt kérdés
De csak ekkor lassul be. A modem egy helyen van, a helye nem változik kicsit sem. A gépen töbször futtattam le víruskeresést, előtte egy nem túl jó pajzsú vírusirtó volt fenn (Avira), ami nem védte ki a kémprogikat, csak a kézzel beállított kereséskor találta meg, és akkor ki tudtam irtani. Volt itt minden: backdoor, trójai, worm. De most ESET-em van, az elvileg tökéletes pajzsnak (jó, tudom, tökéletes nincs), de mégis lelassul. De csak egy bizonyos e-mail címnél és csak 1-2 óra után, ha nyitvafelejtem. Elképzelhető, hogy ez az e-mail cím figyelve van, és 1-2 óra után észreveszi a progi ami figyeli, hogy nyitva van, és akkor backdoornak használja a gépem (vagy hogy van ez)? Ez egy nagyon személyes e-mail cím, 1 spam se jön rá, mert csak nagyon szűk körnek adom meg, és ők nem adják tovább. Egyszer jutott olyan cég tudomására ez az e-mail címem, akik tehetnének ilyent, de mi okuk lenne rá? Nem hiszem, hogy érdekelné őket, meg nem is akarok paranoiás lenni. :D De az az érdekes, hogy ilyenkor ha csak a net lassult be, akkor kilépek és azonnal begyorsul, ha meg a gép is, akkor újra kell indítani, hogy visszagyorsuljon, de ha újraindítás után belépek, akkor megint iszonyúan belassul, de akkor már nem egy óra után, hanem azonnal. Miért van ez? Nem tudok már mire gondolni.
2010. aug. 9. 01:53
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam, hogy mobilinternet (modemesből másra is lehetett volna következtetni :D), illetve azért hagyom nyitva, mert a mobilinternet alapból lassú, és utálom a jelszavam mindig beírogatni, hogy belépjek, így ha időnként írni akarok (szoktam), akkor nem kell még arra is várnom.
2010. aug. 9. 01:55
 2/14 anonim ***** válasza:
Én levelezőből használok Gmail-es postafiókokat, órákig nyitva van a Tálcán, mégsem lassul le. És ez USB modemes mobilnet, szélessávon megy. Nézd meg a webest, lépj be a biztonságival: [link] Sajnos nagyon támadják a Facebookos adatlopás és fertőzés óta a Gmailt, nem nagyon volt azelőtt spam, most annál több jön. Mozilla Firefox-ba telepitsd a reklámblokkolót (Adblock Plus), állítsd be a szűrőket (magyar, román, orosz) és időnként futtasd le a Ccleanert. Rengeteg a netes szemét.
2010. aug. 9. 13:42
 3/14 anonim ***** válasza:
ESET SMART SECURITY 4-es ez? Először frissitsd 4.2-re, állítsd be Hozzáértő módra és állítsd be az email-szűrőjét. A tűzfala jól be van állítva? A sticknél be kell írni a szélessávhoz az APN, DNS1, DNS2 értékeket is. Melyik szolgáltatónál vagy?
2010. aug. 9. 13:45
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindkét választ!

Vodafone-os mobilinternet. Igen, ez még csak a 4-es ESET Smart Security. Felfrissítem pár nap múlva, mikor hazajöna párom, mert nekem nem engedi frissíteni (valami hiba jött közbe). A tűzfal működik, ez az ESET tűzfala. Régen Online Armor volt, de összeakadna az ESET-tel, és anélkül meg nem tudtam feltelepíteni. Valaki mondta, hogy van már olyan ESET 4.2 verzió, amiben nincs tűzfal. Nem úgy, hogy kikapcsolod, hanem nincs is. De sehol nem találtunk ilyent a párommal. A többit, amit írtok, nem értem, nem értek hozzá. :$ De a párom rendszergazdának tanul (még nem tud sok mindent), ő biztos segít ezeket megcsinálni. A kérdést azért tettem fel, mert erre nem volt ötlete. De köszönöm a segítséget, mostmár talán meglesz a megoldás. Majd meglátjuk, ha hazajött.

2010. aug. 9. 18:09
 5/14 A kérdező kommentje:
Ja, igen, a reklámblokkoló is aktív már rég. A netes gmailt használom, azzal vannak ilyen gondjaim.
2010. aug. 9. 18:10
 6/14 A kérdező kommentje:
A tűzfalát megpróbálom jól beállítani. Mostmár majdnem teljesen értem (csak az előbb félreolvastam valamit), csak azt a stick-et nem, de biztos megtalálom. Majd jelentkezem, hogy sikerült-e.
2010. aug. 9. 18:12
 7/14 A kérdező kommentje:
Megnéztem a "stick"-et, de nem volt semmi hasonló. Olyant sem találtam, ahol azt be lehetett volna állítani, hogy a DNS1 meg DNS2 meg a harmadik valami. Magyar ez az ESET. Talán azért nem találtam meg így. Viszont beállítottam az e-mail védelemnél, hogy a kéretlen alkalmazásokat is szűrje. Remélem, ez segít. Azt a sticket próbáltam lefordítani, de én csak bot, pálcika és hasonló jelentését értem, a szótár is. Szóval a magyarban nem tudom, hogy milyen néven lehet...
2010. aug. 9. 18:18
 8/14 anonim ***** válasza:

A stick az USB modem neve. Bedugod az USB portba, Startmenű, Minden program, Vodafone rákattintasz, feldobja az ablakát. Eszköz és hálózat keresése, kapcsolódás. Erre rákattintasz. Kis ablakban betölti. Utána fel tudsz menni a netre. Kikapcsolás: bontás, kis piros kocka Tálcán, rákattintasz és Kilépés. Így szabályos.

Kapcsolódás előtt lehet megnézni a beállításokat, Kapcsolatkeresés, Egyedi, APN: internet-vodafone.net, DNS1: 80, 244, 97.30 DNS2 80.244.96.1. Eszközkezelés: 3G kizárólag. Ez a szélessáv.

2010. aug. 9. 18:49
 9/14 anonim ***** válasza:
Nincs olyan, hogy ESS-ben ne lenne tűzfal. Viszont engedélyezni kell a hozzáférést a tűzfalon. Ha nem értesz hozzá, inkább ne bántsd.
2010. aug. 9. 18:53
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen. A hozzáférés engedélyezve van, a valós idejű fájlrendszervédelem, a hálózati forgalom szűrése és a vírus és kémprogramvédelem aktív. A beállításokat is átnéztem, minden stimmel. Már csak fel kéne frissíteni.

Ja, a Vodafone kapcsolatkezelő progijára gondolsz, azt ismerem persze, hisz használom. (Nem hallottam még az USB-s cuccokra, hogy stick, csak azt, hogy pendrive, flashdrive - ezért nem tudtam.) Na ott ilyet nem lehet beállítani. Még véletlenül sincs rá lehetőség.

2010. aug. 9. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!