Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Belső laptoptisztítás?

Belső laptoptisztítás?

Figyelt kérdés
Sziasztok! mennyi időközönként érdemes egy belső laptoptisztítást csináltatni? Tavaly volt tisztíttatva, de akkor már kb csak 10 percet bírta felforrósodás nélkül. Most egyelőre nem forrósodik, ellenben valamelyik nap elkezdtem egy on-line filmet nézni, és 2* kikapcsoltam, mert éreztem hogy melegebb mint szokott./van-e összefüggés/ Amúgy kb 30 fok van a lakásban is, lehet hogy az volt a problémája? Csak azért itt kérdezem, mert ha felhívom a szervizt, gondolom egyből azt mondják hogy vigyem mihamarabb.

2020. aug. 11. 13:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Nem a kompresszor töri el, és ha kifújja akkor nincs is gond.

Akkor van gáz, ha összeáll a por.

[link]

2020. aug. 11. 14:39
 12/20 BeefEater ***** válasza:
Ha fújatod még egy probléma lehet a ventilátorral: ha elég erős a kompresszor amivel fújod akkor lehet, hogy jóval az üzemi fordulatszáma fölé felpörgeted és ezzel tönkre lehet tenni az elektronikáját. Ha lehet fogjad le, hogy ne tudjon forogni.
2020. aug. 11. 14:41
 13/20 Dongaben ***** válasza:

Hogy mások is okuljanak, ha ilyen problémájuk lenne:

Írtam, hogy szét kell szedni. (A gépen nincs olyan csatlakozó, hogy: "Kifúvatás".

Ez nem annyira nehéz annak, aki tudja, hogy működik a csavarhúzó. Akinek ez nem megy, az vigye szervizbe. És akkor már mondanék egy címet is---

2020. aug. 11. 14:56
 14/20 A kérdező kommentje:

#9 Ezt most nem igazán értem, jókat írt Dagobent, de mégse?

Ám #11, 12 nem komresszorral volt fújva hanem sűrített levegő spray-el./nem ugyanaz,de az alap kérdés az volt hogy mennyi időközönként, és hogy létezik-e az hogy egy 2 órás youtube filmet nézek, vagy csak akár facebookozok, stb.

Dagobent,elhiszem h nem te gyártod, de tényleg nem ajánlotta a szervizes, pedig már akkor rég lebeszéltük h megcsinálják.

2020. aug. 11. 14:58
 15/20 A kérdező kommentje:
Jajj, bocsánat, elírtam a neved Dongaben.
2020. aug. 11. 15:00
 16/20 anonim ***** válasza:

Ezt írta dongaben:

"Ha nem akarod "szétkapni", tehát a burkolaton kívül a nyáklapot is kicsavarozni, akkor vidd a szervizbe. Ha ezeket leveszed, akkor simán kifúvatható. (Csak csavarozva vannak, és ügyelj a szalagkábelekre, de ezek visszadughatóak.) Szétszerelés nélkül nem fog menni a tisztítás. "

Teljesen jó, csak szerintem elbeszélünk egymás mellett. nyilván ha szétszerelnéd, nem gond a sőrített levegő, de még a kompresszor sem, persze ésszel. Hiszen, valóban ki tudod fújni.

Viszont ha nem szereled szét csak befújsz a réseken mondván, jó az úgy, azzal meg lehet szívni.

Szerintem mindenki elbeszél mindenki mellett, ennyi a történet.

Lényeg, ha nem akarod szétszedni, akkor szerintem szervíz. ha mégis csak szétszeded, akkor megoldható otthon. De akkor elég egy ecset is kb. :)

2020. aug. 11. 15:03
 17/20 Dongaben ***** válasza:
100%

Na még egyszer... :)

Szerintem egy laptopot félévente érdemes kitakarítani.

Leveszed a burkolatot, és az alaplapot is kicsavarozod. Kompresszor, vagy spray, az tökmindegy. Az első fújásokat egy papírlapra, vagy bárhová végezd, mert víz jön először... Amikor már tiszta levegő jön, akkor használd a gépen.

A paszta csere egy más kérdés, mert, ha nem értesz hozzá, akkor csináltasd szakemberrel.

2020. aug. 11. 15:11
 18/20 A kérdező kommentje:
No Dongaben, így már érthető, valóban egy kissé félrement a történet, nekem anno egy csoportban ajánlották hogy a réseken fújjak be. De szétszedni nem merném, és akkor ezek szerint hiába fújnék be a réseken sűrített levegőt, az halottnak a csók lenne. Ám most megkerestem "Compressed Gas Duster" a neve de akkor ezek szerint hiába fújogatnám kívülről. Ám kár hogy nem te vagy a gyártó, tőlünk kaptál volna százalékot. :) És elnézésedet kérem a félreértések miatt.
2020. aug. 11. 15:31
 19/20 anonim ***** válasza:

Hááát..., inkább porszívó akkor már. Nézd meg a T-t. Nem kell pasztázni, hacsak nem a leggagyibb pasztát tette rá anno, meg persze nem napi 10 órában ment.

Ha magas a T...szükséges.

2020. aug. 11. 15:57
 20/20 Dongaben ***** válasza:

Laptop esetében 90 %-ot mondanék arra, hogy szétszedés nélkül nem igazán tisztítható. Hitachi laptopok légútvonala kiválóan van kialakítva. Ezeket hatékonyan lehet kívülről tisztítani. 1-2 HP termék hasonló, de ezeket annyira drágán kínálták, hogy nem terjedt el. Az üzletpolitika miatt minél kisebb, olcsóbb gépeket gyártanak. Ebbe már nem fér bele egy normális légcsatorna, mint a korábbi laptopoknál. Fogalmam nincs, mennyi egy ilyen laptoptisztítás, de megírod "privátban"?

Köszi! :)

2020. aug. 11. 16:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!