Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Belső laptoptisztítás?

Belső laptoptisztítás?

Figyelt kérdés
Sziasztok! mennyi időközönként érdemes egy belső laptoptisztítást csináltatni? Tavaly volt tisztíttatva, de akkor már kb csak 10 percet bírta felforrósodás nélkül. Most egyelőre nem forrósodik, ellenben valamelyik nap elkezdtem egy on-line filmet nézni, és 2* kikapcsoltam, mert éreztem hogy melegebb mint szokott./van-e összefüggés/ Amúgy kb 30 fok van a lakásban is, lehet hogy az volt a problémája? Csak azért itt kérdezem, mert ha felhívom a szervizt, gondolom egyből azt mondják hogy vigyem mihamarabb.

2020. aug. 11. 13:05
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ milyen pasztát kapott. HW Monitor kiírja a hőmérsékletet, portable program. Ha nagyon magas, akkor érdemes pasztázni. Amúgy nem...egy jó paszta 5 évig is jó.

Ha 65-70 C használat közben az már esélyes. De , ha izzasztod a gépet felmehet. Alapjáraton nézd me. Bekapcs, elindítod a HW-t és vársz 5 percet...ha itt már 50 fölé megy nem jó. Persze gép függő is, de kb ezek az értékekre figyelj.

2020. aug. 11. 13:13
 2/20 A kérdező kommentje:
Köszi, fogalmam sincs h milyen pasztát kapott :( a többi pedig nekem kínai:) De mivel egy 7 éves gépről van szó, és csak tavaly jelentkezett először ez a probléma hogy a ventilátor már be sem kapcsolt, így bízom benne hogy csak ő sem bírja a meleget, illetve facebookozni, illetve híreket olvasni meg bírja több órán keresztül is. Lehet h a filmmel volt problémája. akkor megnyugodtam, mivel semmilyen mentés nincs a gépen, és tele van fotókkal. Ment a zöld.
2020. aug. 11. 13:33
 3/20 Dongaben ***** válasza:
Félévente érdemes kifúvatni. Kb. 1200-1300 Ft egy olyan préslevegős spray, ami laptop tisztításnál 3x elegendő. Ezt házilag csinálhatod. A processzor hűtőpaszta cseréje normál használat esetén 3 év. Extrém használat (Erős játékok! esetében 1 év. Ha csak kifúvatni kell, akkor nem éri meg szervizbe vinni, ezt saját kezűleg is megoldhatod. Egyes gyártóknál nem szempont a levegő áramlás. Ilyen Pl. a Lenovo, de más is spórol a helyen...:(
2020. aug. 11. 13:34
 4/20 A kérdező kommentje:
Nos igen! Egy másik csoportban anno kérdeztem h mit tudok itthon tenni vele, írták h, porszívózzam ki a réseknél, más azt írta hogy hajszárítóval fújjam / itt már el is akadtam h most szívjam, vagy fújjam/ de mindkettőt kipróbáltam , és még ajánlották ezt a sűrített levegőt is. Vettem, fújtam, majd mikor mindezeket elmondtam a szervizbe a csávó pár szál haja is kettéállt, mondván ezek után csoda hogy nem törtek el a lapátok.
2020. aug. 11. 13:42
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez a kifújásos módszer nem jó. Esetenként hatásos, de a legtöbb esetben nem. túl kicsi a hely, és gyakran előfordul (főleg magasabb páratartalomnál), hogy enyhén befilcesedik a por. Az ilyen jellegű "kifújással" csak bepréseled a lapátok közé az összeállt anyagot, amivel több kárt okozol mint gondolnád. ezért mondta a szervizes amit mondott.
2020. aug. 11. 13:47
 6/20 Dongaben ***** válasza:
44%
Ha nem akarod "szétkapni", tehát a burkolaton kívül a nyáklapot is kicsavarozni, akkor vidd a szervizbe. Ha ezeket leveszed, akkor simán kifúvatható. (Csak csavarozva vannak, és ügyelj a szalagkábelekre, de ezek visszadughatóak.) Szétszerelés nélkül nem fog menni a tisztítás. Ja, és vidd másik szervizbe, ha szükséges! Mitől törne el a ventillátor? Mindegy...élniük kell valamiből. :)
2020. aug. 11. 13:56
 7/20 anonim ***** válasza:
74%

a ventilátor lapátok azért törhetnek le, mert az alá szorult befilcesedett anyag elnyomhatja valamerre. Utána mikor melegszik, elkezd pörögni gyorsabban, és mivel a fordulatszám jóval magasabb a nagyméretű társaiknál, viszonylag könnyen letörik pár lapát, ha hozzáér valamihez. Nem egy ilyet láttam a szervizeseknél, garanciális ügyintézéssel foglalkoztam úgy 10 évvel ezelőtt.

Persze ez azért nem túl gyakori, de előfordulhat.

2020. aug. 11. 14:17
 8/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, de ezt a sűrített levegőt kimondottan nem ajánlotta, mint ahogy az #5-ös is írta.. és nem is merném szétkapni, de ha 5 évente elég mint az 1-es írta, akkor megnyugodtam. Dongaben ,a kérdés az volt hogy mennyi időközönként kell kitisztíttatni, szerintem nem igazán olvastad el az előző kommenteket. Azt h miért tört volna el a ventilátor? fogalmam sincs.Nem értek hozzá. ha ezen múlik megy a zöld neked is.

Köszöntem

2020. aug. 11. 14:18
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Dongaben jókat írt amúgy, csak még nem tapasztal olyat, hogy letörhet a venti lapátja.

Viszont pár dolgot vegyél figyelembe.

mennyire poros helyen vagy, ehhez képest kell kalibrálni a tisztítást is

most meleg van. eleve melegebb levegőt kap a venti is

ahogy az első írta, monitorozd le egy szoftverrel. kb 70-75 fokig jó vagy.

2020. aug. 11. 14:23
 10/20 Dongaben ***** válasza:
Egy zöld kezet nyújtok neked is. :) Írtam, hogy félévente érdemes laptopot kifúvatni... Komolyan nem én gyártom azt a spray-t... :XD Van kompresszorom, és az istennek sem akarja eltörni a lapátot. :)
2020. aug. 11. 14:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!