Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » A gmail nem enged be, telefons...

A gmail nem enged be, telefonszámot kér?

Figyelt kérdés

Egy gmail fiókomba be akartam lépni, megadtam a jelszavam, erre ezt írja ki:

Személyazonosság igazolása

Szokatlan tevékenységet észleltünk azzal a fiókkal kapcsolatban, amelybe éppen megkísérel belépni. Kérjük, a folytatáshoz kövesse az alábbi utasításokat.

Adjon meg egy telefonszámot a folytatáshoz. Egy ellenőrző kódot küldünk, amelyet a bejelentkezéshez használhat.

Ország Magyarország

Telefonszám (ITT KÉRI, ÍRJAM IDE)

A Google csak biztonsági célokra fogja használni ezt a számot.

Szokásos SMS-díjak merülhetnek fel.

Az ellenőrző kód fogadásának módja: (JELÖLJEM BE AZ EGYIKET)

Szöveges üzenet (SMS)

Automatikus telefonhívás

(ÉS EGY GOMB) Kód igénylése

Eddig a kiírt szöveg.

Nyilván bárki megadhat egy telefonszámot, semmi nem biztosítja, hogy a fióktulajdonosé a telefonszám.

(Más gmail fiókom is van, abba gond nélkül belépek.)

Újraindítottam a számítógépet, és ugyanezt írja ki.

2020. júl. 29. 12:14
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
(van odaírva / írták oda)
2020. júl. 29. 13:59
 12/22 A kérdező kommentje:

És ha egy személytelen, ellenőrihetetlen gmail kiírja, hogy:

Szokásos SMS-díjak merülhetnek fel.

akkor ha netalán mégsem, akkor nem tudom rajta számon kérni.

2020. júl. 29. 14:02
 13/22 A kérdező kommentje:
(Ki fizeti az igért SMS-ben érkező kódot, és mi érdekből?)
2020. júl. 29. 14:05
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Másodlagos email cím azért ugye meg van adva, a biztonság kedvéért?
2020. júl. 29. 14:26
 15/22 A kérdező kommentje:
Nem kérte.
2020. júl. 29. 14:30
 16/22 anonim ***** válasza:
60%

Azért írja ki, hogy felmerülhet díj, mert nem fogja számon tartani hogy melyik országban milyen szabályok vannak. Rád a saját országod szabályai érvényesek, ami azt jelenti hogy ők figyelmeztetnek hogy felmerülhet díj, de a magyar díjszabások szerint nem fog. Egyiptomban például fizetni kell a fogadásért, így ott felmerülhet díj.

Semmi turpisság nincs benne, a telefonos azonosítás jóval biztonságosabb a többinél, mivel csak az tud belépni akinél ott van a telefonkészülék (illetve a SIM kártya, aminek számára megy az SMS). Tehát ha egy idegen meg is szerzi az e-mail címed és jelszavad, akkor sem tudna belépni a fiókodba, mert még kérni fogja a telefonra küldött kódot. Ha neked nem így van beállítva, azaz idegen helyről bejelentkezésnél nem kér semmit, akkor a jelszavadat megszerezve simán kizárnak a fiókodból, hiszen átírják a jelszót és onnantól kezdve nincs ráhatásod a fiókra.

Nem kell mindenben a mumust meg a visszaélést látni, ez a funkció téged védene, ha hagynád. Ha elfelejted a jelszót vagy kikerülne bárki birtokába, akkor az sms kóddal mindig helyre tudnád állítani és visszaszerezni az irányítást a fiókod felett.

2020. júl. 29. 14:48
 17/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a magyarázatod, azonban végig feltételezted, hogy a telefon nem lopható el, nem veszíthető el, stb. azonban egy eltulajdonított telefonnal ugyanúgy beléphet más, mint egy eltulajdonított jelszóval.

A jelszó arra való, hogy a gép elfogadja, és ne kételkedjen.

De:

El is fogadta a jelszavam!, mivel erre a jelszóra be is engedne, viszont a feltétel, hogy adjam meg a telszámom. Tehát itt nincs meg az a biztonság, hogy bizonyítottan az én telszámomra enged be, hisz most adhat valaki, aki a jelszónak birtokában van (lophatta is!) egy telszámot.

Érted szerintem, hogy nem ugyanaz, mintha regisztráláskor adtam volna meg a számom.

2020. júl. 29. 15:06
 18/22 anonim ***** válasza:
0%
"bizonyítottan az én telszámomra enged be" - senki nem tudja bizonyítani hogy a szám tényleg azé akié a fiók. Nincs rá hiteles módszer, hogy ellenőrizzék. De ha nem adod meg és más fogja a sajátját, akkor meg azért leszel szarban, mert a tiéd eltér a megadottól.
2020. júl. 29. 15:16
 19/22 A kérdező kommentje:

Akkor te is tudod, hogy ezzel simán vissza lehet élni.

Más nem fogja, mert nem tudja a jelszavam.

Viszont ha nem adom meg, nem enged belépni, ha ti se tudtok jobbat. Másnapra, harmadnapra... nem gondolja meg magát a rendszer?

Viszont ha megadom, semmi nem biztosítja, hogy tényleg beenged.

2020. júl. 29. 15:26
 20/22 anonim ***** válasza:
60%

Ha nem próbálod ki, sosem fogod megtudni. Lehet csak ennyin múlna, hogy be tudj lépni. Ha pedig új fiókot regisztrálsz, simán lehet hogy nem enged tovább a telefonszám megadása nélkül.

Viszont mivel kezdenek önismétlővé válni a válaszok én kiszálltam, mert nem fogom sokadjára is ugyanazt leírni. Azt már egyedül is el tudod dönteni hogy megadod-e a számodat és használod tovább, vagy sem az oldalt.

2020. júl. 29. 15:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!