A gmail nem enged be, telefonszámot kér?
Egy gmail fiókomba be akartam lépni, megadtam a jelszavam, erre ezt írja ki:
Személyazonosság igazolása
Szokatlan tevékenységet észleltünk azzal a fiókkal kapcsolatban, amelybe éppen megkísérel belépni. Kérjük, a folytatáshoz kövesse az alábbi utasításokat.
Adjon meg egy telefonszámot a folytatáshoz. Egy ellenőrző kódot küldünk, amelyet a bejelentkezéshez használhat.
Ország Magyarország
Telefonszám (ITT KÉRI, ÍRJAM IDE)
A Google csak biztonsági célokra fogja használni ezt a számot.
Szokásos SMS-díjak merülhetnek fel.
Az ellenőrző kód fogadásának módja: (JELÖLJEM BE AZ EGYIKET)
Szöveges üzenet (SMS)
Automatikus telefonhívás
(ÉS EGY GOMB) Kód igénylése
Eddig a kiírt szöveg.
Nyilván bárki megadhat egy telefonszámot, semmi nem biztosítja, hogy a fióktulajdonosé a telefonszám.
(Más gmail fiókom is van, abba gond nélkül belépek.)
Újraindítottam a számítógépet, és ugyanezt írja ki.
És ha egy személytelen, ellenőrihetetlen gmail kiírja, hogy:
Szokásos SMS-díjak merülhetnek fel.
akkor ha netalán mégsem, akkor nem tudom rajta számon kérni.
Azért írja ki, hogy felmerülhet díj, mert nem fogja számon tartani hogy melyik országban milyen szabályok vannak. Rád a saját országod szabályai érvényesek, ami azt jelenti hogy ők figyelmeztetnek hogy felmerülhet díj, de a magyar díjszabások szerint nem fog. Egyiptomban például fizetni kell a fogadásért, így ott felmerülhet díj.
Semmi turpisság nincs benne, a telefonos azonosítás jóval biztonságosabb a többinél, mivel csak az tud belépni akinél ott van a telefonkészülék (illetve a SIM kártya, aminek számára megy az SMS). Tehát ha egy idegen meg is szerzi az e-mail címed és jelszavad, akkor sem tudna belépni a fiókodba, mert még kérni fogja a telefonra küldött kódot. Ha neked nem így van beállítva, azaz idegen helyről bejelentkezésnél nem kér semmit, akkor a jelszavadat megszerezve simán kizárnak a fiókodból, hiszen átírják a jelszót és onnantól kezdve nincs ráhatásod a fiókra.
Nem kell mindenben a mumust meg a visszaélést látni, ez a funkció téged védene, ha hagynád. Ha elfelejted a jelszót vagy kikerülne bárki birtokába, akkor az sms kóddal mindig helyre tudnád állítani és visszaszerezni az irányítást a fiókod felett.
Köszönöm a magyarázatod, azonban végig feltételezted, hogy a telefon nem lopható el, nem veszíthető el, stb. azonban egy eltulajdonított telefonnal ugyanúgy beléphet más, mint egy eltulajdonított jelszóval.
A jelszó arra való, hogy a gép elfogadja, és ne kételkedjen.
De:
El is fogadta a jelszavam!, mivel erre a jelszóra be is engedne, viszont a feltétel, hogy adjam meg a telszámom. Tehát itt nincs meg az a biztonság, hogy bizonyítottan az én telszámomra enged be, hisz most adhat valaki, aki a jelszónak birtokában van (lophatta is!) egy telszámot.
Érted szerintem, hogy nem ugyanaz, mintha regisztráláskor adtam volna meg a számom.
Akkor te is tudod, hogy ezzel simán vissza lehet élni.
Más nem fogja, mert nem tudja a jelszavam.
Viszont ha nem adom meg, nem enged belépni, ha ti se tudtok jobbat. Másnapra, harmadnapra... nem gondolja meg magát a rendszer?
Viszont ha megadom, semmi nem biztosítja, hogy tényleg beenged.
Ha nem próbálod ki, sosem fogod megtudni. Lehet csak ennyin múlna, hogy be tudj lépni. Ha pedig új fiókot regisztrálsz, simán lehet hogy nem enged tovább a telefonszám megadása nélkül.
Viszont mivel kezdenek önismétlővé válni a válaszok én kiszálltam, mert nem fogom sokadjára is ugyanazt leírni. Azt már egyedül is el tudod dönteni hogy megadod-e a számodat és használod tovább, vagy sem az oldalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!