A gmail nem enged be, telefonszámot kér?
Egy gmail fiókomba be akartam lépni, megadtam a jelszavam, erre ezt írja ki:
Személyazonosság igazolása
Szokatlan tevékenységet észleltünk azzal a fiókkal kapcsolatban, amelybe éppen megkísérel belépni. Kérjük, a folytatáshoz kövesse az alábbi utasításokat.
Adjon meg egy telefonszámot a folytatáshoz. Egy ellenőrző kódot küldünk, amelyet a bejelentkezéshez használhat.
Ország Magyarország
Telefonszám (ITT KÉRI, ÍRJAM IDE)
A Google csak biztonsági célokra fogja használni ezt a számot.
Szokásos SMS-díjak merülhetnek fel.
Az ellenőrző kód fogadásának módja: (JELÖLJEM BE AZ EGYIKET)
Szöveges üzenet (SMS)
Automatikus telefonhívás
(ÉS EGY GOMB) Kód igénylése
Eddig a kiírt szöveg.
Nyilván bárki megadhat egy telefonszámot, semmi nem biztosítja, hogy a fióktulajdonosé a telefonszám.
(Más gmail fiókom is van, abba gond nélkül belépek.)
Újraindítottam a számítógépet, és ugyanezt írja ki.
Mostanában az elmúlt hónapokban folyamatosan ezt csinálja a gmail. Vagy rendszerhiba folytán, vagy szándékosan, ki tudja...
és igen, nem mindig minden fiókot érit, bár van olyan is.
a regisztrációkor megadott telefonszámot kéri ilyenkor, nem akármilyet.
Nem volt regisztrációkor megadott telefonszám, ez egészen biztos!
(Tudom, hogy van, amikor kér a gmail regisztrációkor telefonszámot, és valamikor át lehet ezt ugrani. Hogy mitől függ, nem tudom.)
Ezt is írta ki:
Adjon meg !!!egy!!! telefonszámot a folytatáshoz
Nem von le. Magyarországon te nem fizetsz az üzenetek fogadásáért, az mindig a küldő felet terheli. A saját számodat add meg, illetve olyat amin fogadni tudod az ellenőrzőkódot és bármikor újra használni tudod, ha azt fogja a fiókodhoz rendelni.
Semmi más nem fog történni, nem fog senki felhívni vagy más jellegű üzenetet küldeni, csak a biztonsági kódot.
Köszönöm.
Egyébként valami turpisság biztos van, mert semmi értelme ennek a telszámkérésnek, megadtam a jelszavam jól.
Az is benne van a szövegben:
Szokásos SMS-díjak merülhetnek fel.
Na de ha nem nekem, akkor minek van írták oda?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!