Összeállítanátok egy jó orsót meg egy botot 20000 ft ért?
Figyelt kérdés
Fenekezni szeretnék ( a feeder bot nem érdekel nem nekem való technika túl "finom" nekem.) most 2 db goldstar fenekező teleszkópos botom vam de ezek nem a legalkalmasabbak pontyozásra mert túp merevek kb egy 3 kg ponty alatt meg se hajlik a bot. A 2-3 részes botokat nézegettem 8-10 ezerért már jót kapni ahogy láttam. Teleszkóposat nem szeretnék annyira ( jobban tetszenek a 2-3 részes botok meg azt olvastam hogy jobbak is a teleszkópos előnye csak a szíthatóság) de ha a teleszkópos jobb ebbe az árkategóriába akkor aut írjátok meg lécci. (nem vágom anmyira hogy melyik a jobb) és melyik lenne a legjobb márka a 2-3 részes botból és a teleszkóposból? A. Nevis eket nézegettem meg a D.A.M.márkát ezek elég jónmak tűnnek a 10000 es árkategóriába. A haldorádó oldalt nézegettem de ott nincs 2-3 részes bot csak teleszkópos. (a töbni fajta nem érdekel). Esetleg milyen online webshop van ahol van 2-3 részes bot? És még orsó kéne 10000 ft értékbe. Meg damil lehetőleg írnátok márkát meg hogy hányas legyen. Meg amik még kellenek. Még aki ismeri komáromot és ott járt horgászboltba ott mennyire kapni jó botot és orsót? Mert akkor megveszem ott. Szóval 2-3 részes bot kéne vagy teleszkópos ( végső esetbe) meg egy megbízható online webshop vagy kómáromba ha van jó horgászbot.2018. júl. 28. 03:41
21/23 anonim válasza:
Benne van a nevében, hogy mire való :) Ha ez nem lenne, akkor bevágáskor vagy a hal húzásakor elkezdene visszafelé forogni az orsó, ami pedig általában azt eredményezi, hogy túlpörög és hatalmas gubancot okoz. Ez a funkció egy kapcsolóval ki-be kapcsolható. Vannak akik nem használják a féket, hanem kikapcsolják a visszaforgásgátlót és az ujjukkal a rotort fékezve fárasztják a halat. Állítólag így kevésbé csavarodik a zsinór. Többféle ilyen gátló megoldás létezik, de manapság a legelterjedtebb a görgős vagy tűgörgős rendszer. Ez nagyjából úgy működik mint a biciklik kontra fékje. Egyik irányban könnyedén fut, a másik irányba viszont befeszülnek a görgők és rögtön megáll. Azonnali visszaforgásgátlónak is nevezik és sok orsónál +1 csapágyként jelölik. Pl. 3+1, 5+1.
22/23 A kérdező kommentje:
Az lenne a kérdésem hogy milyen csali felkínálási módszerek vannak? A csalitüskét ismerem és a hajszálelőkét. Miket lehet csalitüskénél használni? A gumikikoricát ismerem csam csalitüskére van azon kívül másik is? Multkor kaptam csalit ami elvileg nagyon jó de nem tudtam felrakni mert szétrepedt a horgomon elég kisméretű is volt. Azt hogy lehetet felrakni? Szilikon gyűrűvel? A bojlit hogy lehet felrakni? A csalifelkínálások közül ezeket ismerem: csalitüske, szililon gyűrű és az amikor egx hurokra fűzik fel a bojlit és egy stopperrel fixálják. Mik vannak még? És milyen csalit lehet kifúrni? Mert amit kaptam pellet nem túl nagy méretű akkora kb mint egy mézes pufi talán nagyon picivel nagyobn. Azt érdemes kifúrni vagy gumi gyűrűvel kell felrakni?
2018. aug. 2. 12:35
23/23 anonim válasza:
A csalitüskére bármit tehetsz amit áttudsz vele szúrni és nem esik le róla. Az ilyen csalizásokhoz talán a legjobb megoldás ha veszel egy bojlis fűző készletet. Abban van fúró, fűző, szúró és csak egy ezres körül van az olcsóbbak ára. Mellé egy-két stopper készlet a hajszálelőkére meg gumiütköző szett, hogy ne csússzon le a csali és mehet a peca. Az ilyen szétrepedős és a keményebb csaliknál az átfúrás és a hajszálelőkés megoldás lehet talán a legjobb megoldás. A különböző szilikon rögzítők is megfelelhetnek, de én inkább a csalitüskét preferálom. Pörgős éjszakai horgászatnál nincs párja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!