Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Melyik aroma vált be nektek a...

Melyik aroma vált be nektek a legjobban a Dunán amurra és pontyra? (Márciustól-Szeptemberig)

Figyelt kérdés
Csemegekukorica, gumikukorica és Pop up ( szivacs bojli) aromásítására szeretnék aromát vásárolni, de mivel nagyon sok féle van a piacon így nehéz választani. Köszönöm válaszaitokat Sporik!
2018. jan. 13. 19:17
 1/7 anonim ***** válasza:

Ez hideg,meleg és változóvíz.

Én nagy bányatavon horgászom,átlag 3-4 napig etetem.

1. nap :

- aqua garant 2mm pellet 15-20 dkg / kg

- 40 dkg sima kemény kukorica.

- 40 dkg erjesztett

és kilónként kettő dupla marék halibut darálék (otthon a 20-as holland halibut pelletet megdarálom kb 2-3mm-es darabok).

Átlag egy 1,5-3 kg-t beszórok.

2. nap kihagyom a halibutot ,3. nap már csak a kemény-erjesztett ,a horgászat előtti napon pedig csak kemény kukoricát szórok be.

Nem hiszek a "method" meg ilyen olyan csalikban.

Nem egy 20 feletti ponty és 15 feletti amúrt hozott már ,ezek évtizedek óta bizonyítanak és kilónként 150-200 ft egy etetés.


Az aromák : erjesztett kukorica levéhez szoktam fokhagyma-bors-lazacolaj-halolaj aromát télen nyáron, de főleg nyáron melegvízben megy a már kb rothadt büdös aroma.

Amikor lehült akkor hallisztes-gyümölcsös aromákat vallatom.

2018. jan. 14. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Az ilyen bányatavis szoktatásnál az a szívás, hogy valaki akár tudva akár tudatlanul, de beleül az előkészített terepre.
2018. jan. 14. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat!
2018. jan. 14. 17:23
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem nagyon ülnek bele szerencsére, mert a csónakkikötő a tó másik végén van ,és kb 2 szűk folyosó is van előtte.

Illetve itt 3 stég van, a legközelebbi pont 45 fokkal más irányba néz.

A másik 2 stégen mindig vannak "régi" motorosok ,csónakost is kb 10-et láttam tavaly annak a fele pergetett...

2018. jan. 14. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem mindegy az évszak, a víz hőmérséklete, és még sok egyéb lehet befolyásoló tényező.

Nagy általánosságban a szezon kezdetén az édes ízek, aromák a hatékonyak, a víz melegedésével ez változhat, kagylós, halas, büdös irányba, majd jön a tejsavas, vajsavas időszak, és az ősszel lejátszódik vissza felé is.

Általában... de nem törvényszerű.

A csali is örök talány, a mostanság kapható csali-kavalkád elsősorban a horgászok megfogására készül, természetes vizeken a halak nem biztos, hogy ugranak a számukra ismeretlen "csoda csalikra".

Folyó vízben a lebegtetés is sarkalatos kérdés, az áramlásban természet ellenesen kóválygó csali riasztó is lehet.

2018. jan. 16. 03:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:
Nekem tavasszal,ősszel a fűszeres,májas aromák a nyerők.Csalik pedig foghagymás,tintahalas pop up. Nyáron ugyan ezek de olyankor inkább ananász és hasonlók.
2018. jan. 30. 02:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszaitokat!
2018. febr. 1. 09:39

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!