Aromát házilag hogyan tudok készíteni?
Tudsz, némi készséggel a szakácskodás irányában, és megfelelő fantáziával jó dolgokat találhatsz ki.
Legegyszerűbb, és legkönnyebben beszerezhető házi aromát a spájzban, vagy a pincében keress (ki hol tartja), és ha kezedbe veszed a málnaszörpös üveget, akkor tovább nem is kell kutatnod.
És ki tilthatja meg nekünk például a pudingpor használatát, amit még száraz állapotban a bekeverésre váró etetőanyagodhoz hintesz?
ha szeretsz főzni, és az orrod sem kényes, akkor fogd meg a halpucolás maradékait, jó sokat, belet, fejet, uszonyokat, mindent. Főzd egy ócska fazékban annyi vízben, ami éppen csak ellepi. Eleinte fedő alatt, később fedő nélkül. Órákon át, amíg a víz szinte negyedére elpárolog róla, és egy nagyon tömény, már-már finom illatú hal-alaplét kapsz. Leszűröd, besózod jó alaposan, és még tűzforrón tiszta fél literes üvegbe töltöd (egy-egy adag), légmentesen lezárod, és így eltartható jó sokáig. Ezt bármikor használhatod pl. etetőanyagba aromának, de akár csalizni való kukoricát is főzhetsz ebben a lében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!