Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Balaton-átúszásra fél év elég...

Balaton-átúszásra fél év elég felkészülni?

Figyelt kérdés
Ismerősök hívtak, hogy idén én is ússzam át velük, viszont én még nem úsztam ennyit egyben, nem nagyon szoktam úszni meg egyáltalán sportolni. Ha most elkezdenék rendszeresen uszodába járni, nyáron meg esetleg úszni nyílt vízen is, akkor van esélyem megcsinálni, vagy felejtsem el?

2018. jan. 7. 12:04
 1/6 anonim ***** válasza:
19%

:D

izmot nem lehet úszással szerezni

Tüdőt meg futással lehet erősíteni

2018. jan. 7. 12:15
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha technikailag elfogadható szinten tudsz úszni és nyárra lesz olyan állóképességed, hogy 2-3 óra folyamatos mozgás menjen, akkor van rá esély. Te tudod, honnan indulsz. Egy év alatt szinte a nulláról fel lehet készülni. Fél évnél már kell valami alap. De a Balaton-átúszás nem verseny. A teljesítés számít.
2018. jan. 7. 13:45
 3/6 anonim ***** válasza:
Simán! :-) De kell hozzá heti 3, majd 2 hónap után heti 4 uszoda..
2018. jan. 8. 15:25
 4/6 anonim ***** válasza:
70%

2015 augusztusban kezdtem el úszni. Csak kitett fejjel, mellúszásban tudtam úszni, úgy, hogy alig tudtam átúszni a 25m-es medencét. Havonta 6-7-szer tudtam uszodába menni. Leírásokat olvastam, videóztam a különböző technikákról, a medencében pedig próbáltam azokat gyakorolni. Tavaszra annyit fejlődtem, hogy 3.000 m-eket tudtam alkalmanként leúszni. Akkor beszéltek rá a Balaton átúszásra. Fokozatosan emeltem a leúszott távot, nyár elejére 4-4.500 m-eket úsztam folyamatosan, így be mertem nevezni.

Mellúszással, a középmezőny elején végezve sikerült megcsinálni. Utána, augusztusban megcsináltam a 6 km-es Velencei tó úszást. Attól kezdve rendszeresen annyit úszok az uszodában is. 2017-ben megint megcsináltam mind a két úszást. Azóta is minden alkalommal 6 km-t úszok az uszodában, kb. havonta 6-szor. Mást soha nem sportoltam.

Úgyhogy szerintem neked is sikerülni fog, de azért próbáld megúszni a távot medencében, hogy biztos legyél magadban.

2018. jan. 8. 15:27
 5/6 anonim válasza:

Meg lehet csinálni, főleg hogy az átúszás nem verseny, bármikor pihenhetsz egy hajó oldalán.

Legfontosabb a jó technika, youtube helyett érdemes egy amatőr úszó/triatlonklubhoz lejárni úszni mert ők figyelnek rád és segítik a technikádat. Saját magadat nem látod hogyan úszol. Nem kell félni a kluboktól, nem darálnak be, elég ha van vízbiztonságod. A hosszak helyett előszőr a technikát kell kidolgozni mert ennek hiánya nagyon rossz berögzüléseket okozhat.

Amint jó technikád van, már mehetnek az egyre hosszabb edzések, de nem szabad kifelejteni a sprinteket sem.

2018. jan. 9. 08:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Egyébként a gyorsúszás energiatakarékosabb mint a mell
2018. ápr. 12. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!