Egy hónap alatt fel lehet készülni a Balaton - átúszásra?
Az utóbbi egy két évben nem sportoltam olyan inteziven, de több mint tíz évig úsztam és újonnan elkezdtem futni és ,így kezdőként is nagyobb erőlködés nélkül letudok futni 6-7 kilométert.Szerintetel ha eljárnék ebben az egy hónapban úszni és futnék továbbra is menne az átúszás ?
18/L
Szerintem simán menni fog. Több mint 10 év úszómúlttal az jó úszáschnikád bizényára megvan, azt nehéz elfelejteni, és 2 év kihagyás nem nagy idő. Sétatempóban simán átúszod a Balatont. Ahogy írod 6-7 km-t erőlködés nélkül lefutsz. Ha a következő hónapban rendszeresen úszol és futsz, az állóképességed tovább javul és elég lesz a lendületes tempójú átúszáshoz.
Néhány évvel ezelőtt volt egy lány, aki egy nap alatt négyszer úszta át a Balatont. Nem az úszásidő volt a szűk kereszmetszet, hanem azt kellett megszervezni, hogy úszás után gyorsan visszahozzák motorcsónakkal, hogy újból el tudjon rajtolni. Szóval ha az első átúszás jól ment, van hova fejlődni ha tetszett. Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!