Balaton atuszasra, hogy kell keszulni?
Akik atusztak ti hogy keszultetek? Mit ettetek? Mikor alltatok neki? Milyen sport multtal rendelkeztek? Ha heti 1szer 2szer jarnek uszni, mellette gyakorlatokat vegzek (futas hosszu tavra kilove, mert a terdemre tukrozes varhat) azt heti 4-5szor 1,5-2orat akkor a kovetkezo nyari Balaton atuszasra fel tudnek eredmenyesen keszulni? Elotte majdnem 10evig keziztem, most teniszezek, de sajnos vsak akkor mikor idom engedi, havi 5alkalom kb.
18l
Es mielott atusztatok volna a cuccaitokat hova tettetek le? Amikor kiertetek akkor ki vart titeket?
Amit leírtál - szerintem - bőven elegendő felkészülés. Biztos-ami biztos, mielőtt beneveznél úszd le az 5,2km-t az uszodában.
Én 45/ffi vagyok. Pontosan 2 éve kezdtem úszni, előtte nem sportoltam. Havi 6-7-szer járok uszodába. Először alig tudtam átúszni a medencét, aztán egyre többet tudtam folyamatosan úszni. Tavaly tavasszal olyan 3km-ek mentek, akkor ajánlották a Balaton átúszást. Akkor kezdtem mégjobban emelni a távot és az átúszás előtt már ment az 5,2 km. Az átúszás szerintem jól sikerült (2ó15 mellben; az átlag 2ó40 volt). Utána augusztusban volt a Velencei-tó úszás 1,5; 3 vagy 6 km, beneveztem a 6-ra és az is sikerült. Azóta minden alkalommal 6km körül úszok az uszodában, havonta 5-6-szor.
Idén is gyakorlatilag ugyan annyi idő alatt volt meg a BÁ és nemsokára lesz a Velencei-tó úszás.
Szerintem ennél jóval kevesebb felkészülés is elég. Attól függ, mi a célod. Van, aki hajótól-hajóig úszik, sokat nézelődik, beszélget közben, de sokan versenynek tekintik, kipróbálják, mit tudnak.
Remélem a térdednek nincs nagyobb baja. Jó felkészülést.
Előző vagyok. Én Révfülöpről szoktam indulni, de mindkét parton van csomagmegőrző és azt is lehet kérni, hogy átvigyék a túlsó partra. Értékekért nem vállalnak felelősséget, de, aki kisérő nélkül megy, az nyilván kénytelen mindent leadni (kocsikulcs, iratok, pénz, stb.)
Ha elolvasod a sarkany.hu-n a fórumot, még semmi probléma nem volt a csomagokkal.
Én egyedül szoktam menni. Révfülöpön mindent beteszek egy táskába, átúszom, mire átérek ott a csomag, felöltözöm és a hajó visszavisz Révfülöpre. De sokan nem küldetik át a csomagot, ők fürdőruhában és az ajándék pólóban hajóznak vissza.
Ahova tudnek jarni uszodaba, annak a medenceje meg talan 25meter sincs :/
A havi 4alkalom talan megoldhato lenne, de ahova tudnek menni autoval min 30-45perc, bar megoldhato lenne. Csak mivel jogsim most lesz nem biztos hogy egyedul elengednenek, kisero meg nem mindig tudna jonni, busz meg azokra a helyekre ritkan jar sajnos :/
Vagy szinte eleg annyi, hogy tavasszal kezdek el uszni, addig az allokepessegemet javitom? Tavasz elott egy parszor azert eljarnek csak nem surun
Én is 25m-es medencében úszom. Csak a nagyobb medence miatt szerintem nem lenne érdemes messzebbre járnod.
Biztos menne úgy is, hogy más sporttal javítod az állóképességed és csak tavasszal úsznál párszor. Azt azért tanácsolnám, hogy tavasszal úszd le az átúszás távját, hogy lásd hogy megy.
Azt már tegnap is írtam, hogy aszerint készülj, hogy mi a célod. Ha egyben át akarod úszni, esetleg az átlagnál jobb idővel, akkor mindenképpen kéne legalább tavasztól többet úsznod, de ha lassabban, esetleg több pihenővel, több nézelődéssel a hajókon úsznád át, akkor elég a minimális felkészülés is.
Ha megnézed az eredményeket ( [link] 1200-1300 ember 3,5 óránál több idő alatt úszta le, 500-an több, mint 4 óra alatt és ezzel sincs semmi baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!