Így tudnék fogyni?
Kb. Kétnaponta futok 2 kilométert, plusz gyaloglok az iskolámba 1-1 kilométert, itthon is szoktam erősíteni, próbálok az étkezésemre is odafigyelni, és nemsokára elfogok kezdeni úszni, mert nagyon szeretem. Nyáron tervezem majd, hogy heti 3-4szer 2-3, vagy akár több órát is ússzak. (2-3 évig úsztam elég sokat, de aztán abbahagytam) Olyan válaszokat szeretnék, amik értelmesek, és 14 évesen meg is tudnám valósítani.
14/L, 163 cm/54,5 kg
Van rajtam némi felesleg, a hasamon és a combomon, és nagyon zavar (tudom, ha zavar, akkor nem siránkozni kell, hanem tenni is érte, hogy ne legyen ilyen.)
Nem vagyok szakember, csak a magam példáját tudom megírni:
Régebben nem sportoltam, de azért mozogtam (kert, szőlőművelés). 2015 nyarától járok uszodába, heti 2x, de inkább havi 6-7x. Lassan emeltem a távot, tavaly nyár óta 5600-6000 métereket úszok, 2ó40-2ó50 alatt. Többnyire normál, esetleg kicsit magasabb pulzustartományban.
46 éves ffi vagyok, 167 magas és így lefogytam 80-83 kg-ról 65-re.
Egyszóval szerintem az általad írt mozgással te is biztosan fogyni fogsz. Esetleg érdemesebb lenne többet futni, ritkábban. Úgy tudom a zsírégetés 40-50 perc után idul be. És heti 1-2 pihenőnapot is érdemes lehet beiktatni.
Üdv. és sok sikert.
Ezt 2017-ban írtam egy hasonló kérdésre:
"Szia! Én 45 éves ffi vagyok. 2 éve úszok rendszeresen, elméletileg heti kétszer, gyakorlatilag havi 6-7-szer, mostanában még egy kicsit ritkábban. 2ó 45-50 perc alatt szoktam 5500-6000 métereket úszni. 2 éve amikor elkezdtem akkor még egy hosszt végigúszni is nehezen ment, de aztán belejöttem. Mást nem sportolok, így fogytam szép lassan 83-ról 66 kg-ra.
Ami az úszás utáni "zabálást" illeti: az első néhány alkalom után tényleg nagyon éhes voltam, úgy éreztem, bármennyit tudnék enni. Aztán ez megszűnt. persze ekkora táv után valamennyit muszály enni."
Ezt az úszás mennyiséget folytattam azóta is (a pandémia kezdetéig), ill. inkábbcsakhavi 5-6-szor. 2020 tavasz óta nem járok uszodába. vettem egy airbike-ot, aazal tartom formában magam itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!